Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

07.12.2018.

Најава: Министар Зенка на регионалној конференцији институционалних механизама родне равноправности у Београду

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествоваће на Регионалној конференцији институционалних механизама родне равноправности „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу –искуства Нордијских земаља“, 9-10. децембра, у Београду, Република Србија.

05.12.2018.

Најава: "Дон Жуан" у знаку људских права

Министарство за људска и мањинска права и Црногорско народно позориште у сарадњи са невладиним организацијама које се баве заштитом права и унапријеђењем положаја лица са инвалидитетом, те заштите жена од насиља и насиља у породици, уважавајући принцип људских права, организују праћење представе “Дон Жуан”, сјутра увече, на Великој сцени Црногорског народног позоришта.

02.12.2018.

Министар Зенка честитао Хануку: Нека свјетлост Хануке освјетли пут, дом и душу свима који је прослављају

Министар Зенка честитао Хануку: Нека свјетлост Хануке освјетли пут, дом и душу свима који је прослављају

Јеврејски народ данас започиње осмодневну прославу једног од најважнијих празника у свом календару,Хануке. Тим поводом, предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе господину Ђорђу Раичевићу и свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име,упућујем најискреније честитке.

01.12.2018.

У Сарајеву потписан Меморандум о сарадњи у спровођењу локалних политика

У Сарајеву потписан Меморандум о сарадњи у спровођењу локалних политика

Са циљем пружања пуне подршке јачању регионалне сарадње у области родне равноправности у Сарајеву је данас потписан Меморандум о сарадњи између Министарства за људска и мањинска права, Регионалног координационог одбора механизама за родну равноправност за Западни Балкан и општине Улцињ. Споразум се односи на подршку у спровођењу локалних политика, а потписан је на маргинама регионалне конференцијеу вези са изазовима и наредним корацима у спровођењу Истанбулске конвенције Савјета Европе.

30.11.2018.

Регионални изазови и сарадња у области родне равноправности са фокусом на Истанбулску конвенцију

Регионални изазови и сарадња у области родне равноправности са фокусом на Истанбулску конвенцију

О позитивним примјерима у афирмацији положаја жена, те посебно изазовима у вези са спровођењем Истанбулске конвенције разговарано је током регионалне конференције која је данас одржана у Сарајеву. Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка представио је учинак, изазове и обавезе Црне Горе у предметној области...

28.11.2018.

Најава: Министар Зенка на регионалној конференцији о изазовима и наредним корацима у спровођењу Истанбулске конвенције

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествоваће на Регионалној конференцији „Проведба Истанбулске конвенције Вијећа Европе - изазови и наредни кораци “, која се одржава од 29.11. до 1.12.2018. године, у Сарајеву...

27.11.2018.

Јавни позив: Нацрт стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори 2019-2023

Министарство за људска и мањинска права, у складу са Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија("Службени лист Црне Горе", бр. 041/18 од 28.06.2018), покреће Јавну расправу о

26.11.2018.

Одржано девето засиједање Женског парламента

Одржано девето засиједање Женског парламента

Девето засиједање Женког парламента одржано је данас, а било је посвећено реализацији активности на пољу спрјечавања и сузбијања насиља над женама и насиља у породици, у току трајања глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“. Кампања је започела јуче, а трајаће до 10. децембра, Међународног дана људских права.

26.11.2018.

Најава новог Споразума о сарадњи са Универзитетом Црне Горе

Најава новог Споразума о сарадњи са Универзитетом Црне Горе

Министарство за људска и мањинска права иницирало је потписивање Меморандума о сарадњи у области људских и мањинских права и заштите од дискриминације са Универзитетом Црне Горе. Тим поводом, министар Мехмед Зенка састао се данас са ректором Универзитета Црне Горе проф.др Данилом Николићем и његовим сарадницима/ама.

25.11.2018.

Радимо заједно да бисмо спријечили насиље!

Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ почела је 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и трајаће до 10. децембра, Међународног дана људских права. Кампања симболизује одлучност, борбу за бољу и праведнији положај жена и дјевојчица које су биле или јесу жртве насиља.