Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

01.08.2019.

Захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности за услуге штампања

Захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности за услуге стампања можете преузети овдје:Захтјев достављање понуда за набавке мале вриједности-стампа.пдф

31.07.2019.

Најава: „Мањински народи у контексту европских интеграција -од мултикултурализма ка интеркултурализму“

Министарство за људска и мањинска права организује конференцију „Мањински народи у контексту европских интеграција - Од мултикултурализма ка интеркултурализму“, који ће бити одржан у Улцињу (хотел Нобел), у периоду од 1.-2. августа 2019. године, са почетком у 11 сати.

31.07.2019.

Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Округли сто  “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Локалне самоуправе су значајан фактор за имплементацију законодавног и стратешког оквира у области заштите људских права и постизања ЕУ стандарда, речено је на дводневном округлом столу “Људска права и ЕУ стандарди” који је Министарство за људска и мањинска права организовало у Колашину 29. и 30. јула.

24.07.2019.

Зенка – Гашпарикова: Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ

Зенка – Гашпарикова:  Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка примио је данас у наступну посјету сталну представницу УНДП у Црној Гори, Даниелу Гашпарикову, том приликом честитао на новој функцији са надом да ће продуктивна сарадња бити настављена и у наредном периоду.

24.07.2019.

Е-услуге из надлежности Министарства за људска и мањинска права

У циљу развоја и промовисања е-услуга, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност да се на порталу еУправе налазе сљедеће услуге из надлежности Министарства за људска и мањинска права: 1. Захтјев за пријем на разговор (Физичко лице) 2. Захтјев за слободан приступ информацијама из надлежности Министарства за људска и мањинска права (Физичко лице)

23.07.2019.

Одржана едукација о политичкој партиципацији Рома/киња у Улцињу

Одржана едукација о политичкој партиципацији Рома/киња у Улцињу

Црна Гора је препознала изазове са којима се суочавају припадници/е ромске и египћанске заједнице и активно ради на побољшању њиховог друштвеног и економског положаја. До сада предузете мјере и активности на плану унапријеђења положаја Рома и Египћана у Црној Гори, првенствено кроз примјену Акционих планова из стратешких докумената за побољшање положаја Рома и Египћана, резултирале су видним, али не и посве довољним позитивним промјенама констатовано је на радионици “Политичка партиципација Рома/киња, са посебним нагласком на ромкиње”, коју је Министарство за људска и мањинска права организовало у општини Улцињ.

23.07.2019.

НЕ ДИЈЕЛИ ДЈЕЦУ, ПОДИЈЕЛИ НАСЛЕДСТВО!

Жене у Црној Гори и даље не остварују имовинска права, иако су законом изједначене са мушкарцима. Обичајно право одрицања од имовине у корист мушких чланова породице је јаче од закона.

23.07.2019.

Јавни позив за споразумни престанак радног односа

На основу члана 33 став 3 Закона о зарадама запослених у јавном сектору ("Службени лист ЦГ", бр. 16/16, 83/16, 21/17, 42/17, 12/18, 39/18, 42/18 и 34/19) и Одлуке о отпремнини у случају споразумног престанка радног односа запослених у јавном сектору, а у вези са Закључком Владе ЦГ бр. 07-3038 од 11. јула 2019. године, старјешина Министарство за људска и мањинска права објављује Јавни позив за споразумни престанак радног односа.

20.07.2019.

Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Округли сто  “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

На путу европских интеграција Црна Гора има обавезу усклађивања законодавног оквира са европским стандардима, казала је Татјана Анђелић начелница Одјељења за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова на отварању дводневног Округлог ста “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа у организацији Министарства за људска и мањинска права.

17.07.2019.

Најава: Одржавање Округлог стола “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Најава: Одржавање Округлог стола “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Министарство за људска и мањинска права организује Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа, који ће бити одржан у Улцињу (хотел Нобел) у периоду 18.-19. јула 2019. године, са почетком у 10:00 х.