Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

12.11.2018.

Унаприједити заштиту малољетних лица од дјечјих присилних бракова

Унаприједити заштиту малољетних лица од дјечјих присилних бракова Подизање свијести о појави дјечијих присилних бракова је од виталне важности за искоријењивање овог негативног друштвеног феномена констатовано је још једном током разговора министра Мехмеда Зенке са Фаном Делијом, извршном директорицом НВО Центар за ромске иницијативе.

12.11.2018.

Округли сто „Религија и наука“

Округли сто „Религија и наука“

Поводом Свјетског дана науке за мир и развој и због овогодишње теме Свјетског дана науке („Наука, људско право”), Министарство за људска и мањинска права - Директорат за односе са вјерским заједницама је организовало округли сто на тему „Религија и наука”. Округли сто се одржао у просторијама Министарства за људска и мањинска права у Подгорици,10. новембра 2018. године.

07.11.2018.

Иницијатива за спровођење Програма за младе

Иницијатива за спровођење Програма за младе

Република Косово изразила је спремност за јачањем постојеће сарадње са Црном Гором кроз имплементацију Националног програма за младе, уколико за то постоји интересовање Црне Горе, рекао је Национални координатор за ту област Реџеп Хоти на састанку са министром за људска и мањинска права Мехмедом Зенком.

05.11.2018.

Учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља

Учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља

“Радимо заједно да бисмо спријечили насиље, пријавимо насиље! Заједничким радом учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља” – неке су од порука заједничке кампање коју је организовала НВО “Сигурна женска кућа” у оквиру Програма за подршку антидискриминационим и политикама родне равноправности, који спроводи Министарство за људска и мањинска права у партнерству са Канцеларијом УНДП-а у Црној Гори, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Црној Гори.

05.11.2018.

Новинарско перо о родној равноправности

Новинарско перо о родној равноправности

Укидање свих облика дискриминације жена и дјевојчица не само да је основно људско право, него има вишеструки ефекат на друга подручја развоја. Учешће жена у политичком одлучивању на централном и локалном нивоу, представља изузетно важан аспект и предуслов за успостављање родне равноправности”, поручила је Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послова родне равноправности...

02.11.2018.

Најава: Обука "Новинарско перо о родној равноправности"

Министарство за људска и мањинска права и Главни град организују једнодневну обуку за новинаре/ке „Новинарско перо о родној равноправности“, која ће се одржати у понедјељак, 05. новембра 2018. године са почетком у 10.00х, у згради Парламента Главног града на ИИ спрату.

02.11.2018.

Гјокај: Влада Црне Горе посвећено ради на интеграцији припадника/ца ромске заједнице

Гјокај: Влада Црне Горе посвећено ради на интеграцији припадника/ца ромске заједнице

У оквиру пројекта Интеграција Рома 2020 Савета за регионалну сарадњу у сарадњи са Владом Србије и организацијом ЦАРЕ Интернатионал Балканс у Београду је одржана конференција „Економска (не)зависност Ромских жена: изазови и рани узроци“ под покровитељством Владе Србије.

01.11.2018.

Најава: Радни доручак и промоција спота из кампање "Кренимо заједно"

Са задовољством Вас позивамо да присуствујете радном доручку и презентацији спота из кампање Кренимо заједно који ће се одржати у просторијама ЕУ Инфо центра у понедјељак, 05.11.2018.године у 10:30х. Порука ове кампање је позив свима да се укључе у рјешавање проблема насиља над женама, те позивамо грађане/ке да пријаве насиље ако су у сазнању да неко трпи исто... Видео

29.10.2018.

Зенка-Куртези: Путем потврђене добросусједске сарадње

Зенка-Куртези: Путем потврђене добросусједске сарадње

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка састао се са амбасадором Републике Албаније у Црној Гори, Њ.Е. Ридием Куртезијем. Током састанка је констатовано да односи између Црне Горе и Републике Албаније представљају позитиван примјер добросусједске и пријатељске сарадње двије државе у региону.