Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

23.01.2019.

Министар Мехмед Зенка: Потврђена опредијељеност да сви грађани и грађанке уживају једнако своја права и слободе

Министар Мехмед Зенка: Потврђена опредијељеност да сви грађани и грађанке уживају једнако своја права и слободе Развојни потенцијали сваке општине стоје у директној пропорцији са јачањем владавине права закључено је на радном састанку министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке и предсједника општине Пљевља Мирка Ђачића. Министар Зенка боравио је у радној посјети овој сјеверној општини и ближе се упознао са актуелним стањем заштите људских права и слобода...

22.01.2019.

Најава: МИнистар Мехмед Зенка сјутра у радној посјети општини Пљевља

У оквиру промоције и унапређења националних политика у области заштите и унапређења људских и мањинских права и слобода, те остваривања политике једнаких могућности, министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка боравиће сјутра, 23. јануара 2019. године у радној посјети општини Пљевља.

16.01.2019.

Представа “Дневник Ане Франк” обиљежиће Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Представа “Дневник Ане Франк” обиљежиће Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Обиљежавање 27. јануара – Међународног дана сјећања на жртве холокауста био је повод за одржавање десете сједнице Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори.

06.01.2019.

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Јулијанском календару

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Јулијанском календару

Поводом Божића, најрадоснијег и највећег хришћанског празника, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем искрене честитке свом православном свештенству и монаштву, као и православним вјерницима/ама у Црној Гори. Желим да Божић прославите у миру и добром здрављу, са својим најближима у љубави и слози.

27.12.2018.

Влада утврдила Предлог закона о животном партнерству лица истог пола

Влада утврдила Предлог закона о животном партнерству лица истог пола

Највећи дио права и обавеза из овог законског прописа односе се на сет основних људских права познатих из свакодневног живота, рекла је Радошевић Маровић и навела да је у многим породицама, брачним и ванбрачним заједницама омогућено оним члановима који нису запослени да остварују право на здравствену заштиту преко свог брачног партнера који је у радном односу, право на социјалну заштиту особа које су у стању социјалне потребе, право на заједничку и посебну имовина, као и располагање истом, право на насљеђивање имовине партнера који је преминуо, право на насљеђивање пензије, и низ других права и обавеза који произлазе из заједничког живота.

26.12.2018.

Поклон слагалице у оквиру кампање "Сви заједно за једнакост"

Поклон слагалице у оквиру кампање "Сви заједно за једнакост"

Министарство за људска и мањинска права сваке године у циљу заштите, промоције и унапријеђења права дјеце и омладине са сметњама у развоју објављује и дистрибуира у лако разумљивом формату међународна документа о људским правима која би била од користи дјеци са интелектуалним инвалидитетом.

24.12.2018.

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Грегоријанском календару

Поводом једног од највећих хришћанских празника, католичког Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем срдачне честитке надбискупу барском, монсињору Року Ђонлешају, бискупу которском, монсињору Илији Јањићу, свештенству и редовништву, свим католичким вјерницима/ама, као и протестантским црквама и свим вјерницима који овај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару...

21.12.2018.

Зенка: Наредне године за побољшање рада цивилног сектора Министарство ће опредијелити 1,5 милиона еура

Зенка: Наредне године за побољшање рада цивилног сектора Министарство ће опредијелити 1,5 милиона еура

Министарство за људска и мањинска права додијелило је милион и 23 хиљаде еура невладиним организацијама, а наредне године, за побољшање рада цивилног сектора, опредијелиће милион и по еура, јер се заједничком сарадњом, могу постићи бољи и квалитетнији резултати.

20.12.2018.

РЈЕШЕЊЕ О ИСПРАВЦИ ГРЕШКЕ У ОДЛУЦИ О РАСПОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА/ПРОГРАМА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ОБЛАСТИ УНАПРЕЂЕЊА КВАЛИТЕТА ЖИВОТА ЛГБТИ ОСОБА У ЦРНОЈ ГОРИ бр. 01-006-2/18-84 од 17.12.2018. године

На основу члана 26 Закона о управном поступку а у вези члана 32з Закона о невладиним организацијама Комисија за расподјелу средстава за финансирањепројеката/програма невладиних организација који доприносе унапређењу квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори Министарства за људска и мањинска права, на сједници одржаној 20.12.2018. донијела је...

20.12.2018.

Најава:Конференција за медије Министарства за људска и мањинска права поводом двогодишњег рада и потписивања уговора са невладиним организацијама чији су пројекти/програми одабрани за финансирање у 2018.

Министарство за људска и мањинска права организује конференцију за медије поводом двогодишњег рада, сјутра, 21.децембра 2018. године, у хотелу Рамада, сала Миленијум, са почетком у 14х.