Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

13.06.2019.

Ученици са Цетиња се упознали са радом Министарства за људска и мањинска права

Ученици са Цетиња се упознали са радом Министарства за људска и мањинска права Данас су у посјети Министарству за људска и мањинска права боравили ученици ЈУ Средње стручне школе, ЈУ Гимназија и ЈУ Основна школа "Његош“ са Цетиња. Посјета ученика је организована под окриљем пројекта „Да разумијевање буде начин“ финансираног од стране Министарства за људска и мањинска права, а који имплементира НВО Активна зона са Цетиња.

12.06.2019.

Одржана Национална платформа за интеграцију Рома у Црној Гори 2019

Одржана Национална платформа за интеграцију Рома у Црној Гори 2019

Национална платформа за интеграцију Рома одржана је 11. јуна 2019. у Подгорици, у организацији Регионалног савјета за сарадњу (РЦЦ) и Министарства за људска и мањинска права

12.06.2019.

Спрјечавање и сузбијање сексизма:Комитет министара Савјета Европе усвојио Препоруку ЦМ/Рец(2019)1

Подсјећајући да сексизам представља манифестацију историјски неједнаких односа моћи између жена и мушкараца, која доводи до дискриминације и спречава потпуно напредовање жена у друштву те да је широко распрострањен и да преовладава у свим секторима и свим друштвима Комитет министара 27. марта 2019. године на 1342. састанку замјеника министара усвојио Препоруку ЦМ/Рец(2019)1 са смјерницама односно мјерама за спрјечавање и сузбијање сексизма.

10.06.2019.

Размотрен Извјештај Црне Горе о имплементацији Пекиншке декларације и Платформе за акцију (БпфА) и Агенде за одрживи развој 2030 (АГЕНДА 2030)

Размотрен Извјештај Црне Горе о имплементацији Пекиншке декларације и Платформе за акцију (БпфА)  и Агенде за одрживи развој 2030 (АГЕНДА 2030)

На 34. сједници Одбора за родну равноправност , министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка представио је Извјештај Црне Горе о имплементацији Пекиншке декларације и Платформе за акцију (БпфА) и Агенде за одрживи развој 2030 (АГЕНДА 2030), који је Влада Црне Горе послала УН-у на даље поступање.

10.06.2019.

Листа кандидата/киња нво предложених у Национални тим за координацију праћења примјене Стратегије унапређења квалитета живота ЛГБТИ оосба у Црној Гори 2019-2023

На основу члана 8 става 1 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", бр. 41/18 од 28.06.2018), а у складу са Јавним позивом невладиним организацијама за предлагање три (3) кандидата/кандидаткиње за члана/чланицу Националног тима за координацију праћења примјене Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори 2019-2023 (бр. 01-023-709/19-2 од 29. маја 2019. године), Министарство за људска и мањинска права објављује

10.06.2019.

Закључци са Округлог стола “Улога жене у савременом друштву”

Закључци са Округлог стола  “Улога  жене у савременом друштву”

Друштвена моћ жена и равноправно учешће у пољу економске и политичке моћи предуслов за стварање демократије у модерним политичким заједницама и економског просперитета.

10.06.2019.

Незнање и нетолеранција пут ка радикализму

Незнање и нетолеранција пут ка радикализму

Незнање и нетолеранција воде ка предрасудама и радикалним ставовима који су препрека јединству различитости поручено је са треће по реду јавне дебате "Дијалог у заједници-превенција радикализације и насилног екстремизма", у организацији Центра за грађанско образовање.

07.06.2019.

Акција превентивних прегледа у Дому здравља Никшић

Акција превентивних прегледа у Дому здравља Никшић

Двадесетак запослених у ЈКП "Комунално Никшић" обавило је данас превентивне здравствене прегледе које у циљу превенције и ране дијагностике болести организује Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством здравља и Домовима здравља Црне Горе.

03.06.2019.

Завршен ВИИИ циклус едукација из области заштите од дискриминације и примјене антидискриминационог законодавства

Завршен ВИИИ циклус едукација из области заштите од дискриминације и примјене антидискриминационог законодавства

Посљедњом радионицом на тему забране дискриминације лица са инвалидитетом завршен је осми циклус едукација из области заштите од дискриминације, које Министарство за људска и мањинска права већ седам година реализује, према плану за едукацију државних службеника, носиоца правосудних функција и запослених у другим органима, организацијама и институцијама који долазе у контакт са случајевима дискриминације.

03.06.2019.

Министар Зенка: Дани наступајућег Бајрама нека буду испуњени вјером у добро и праве вриједности

Министар Зенка: Дани наступајућег Бајрама нека буду испуњени вјером у добро и праве вриједности

Поводом великог исламског празника Рамазанског бајрама, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем најискреније честитке Реису Рифату Фејзићу и свим вјерским службеницима исламске заједнице у Црној Гори, као свим припадницима/ама исламске вјере.