Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

01.08.2019.

Обавјештење о обустави поступка мале набавке за услуге спровођења кампање о забрани дискриминације

Обуставља се поступак мале набавке по Захтјеву бр. 07-406-1035/19-2 од 01. августа 2019. године за услуге спровођења кампање о забрани дискриминације.

01.08.2019.

Захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности за услуге штампања

Захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности за услуге стампања можете преузети овдје:Захтјев достављање понуда за набавке мале вриједности-стампа.пдф

31.07.2019.

Најава: „Мањински народи у контексту европских интеграција -од мултикултурализма ка интеркултурализму“

Министарство за људска и мањинска права организује конференцију „Мањински народи у контексту европских интеграција - Од мултикултурализма ка интеркултурализму“, који ће бити одржан у Улцињу (хотел Нобел), у периоду од 1.-2. августа 2019. године, са почетком у 11 сати.

31.07.2019.

Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Округли сто  “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Локалне самоуправе су значајан фактор за имплементацију законодавног и стратешког оквира у области заштите људских права и постизања ЕУ стандарда, речено је на дводневном округлом столу “Људска права и ЕУ стандарди” који је Министарство за људска и мањинска права организовало у Колашину 29. и 30. јула.

24.07.2019.

Зенка – Гашпарикова: Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ

Зенка – Гашпарикова:  Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка примио је данас у наступну посјету сталну представницу УНДП у Црној Гори, Даниелу Гашпарикову, том приликом честитао на новој функцији са надом да ће продуктивна сарадња бити настављена и у наредном периоду.

24.07.2019.

Е-услуге из надлежности Министарства за људска и мањинска права

У циљу развоја и промовисања е-услуга, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност да се на порталу еУправе налазе сљедеће услуге из надлежности Министарства за људска и мањинска права: 1. Захтјев за пријем на разговор (Физичко лице) 2. Захтјев за слободан приступ информацијама из надлежности Министарства за људска и мањинска права (Физичко лице)

23.07.2019.

Одржана едукација о политичкој партиципацији Рома/киња у Улцињу

Одржана едукација о политичкој партиципацији Рома/киња у Улцињу

Црна Гора је препознала изазове са којима се суочавају припадници/е ромске и египћанске заједнице и активно ради на побољшању њиховог друштвеног и економског положаја. До сада предузете мјере и активности на плану унапријеђења положаја Рома и Египћана у Црној Гори, првенствено кроз примјену Акционих планова из стратешких докумената за побољшање положаја Рома и Египћана, резултирале су видним, али не и посве довољним позитивним промјенама констатовано је на радионици “Политичка партиципација Рома/киња, са посебним нагласком на ромкиње”, коју је Министарство за људска и мањинска права организовало у општини Улцињ.

23.07.2019.

НЕ ДИЈЕЛИ ДЈЕЦУ, ПОДИЈЕЛИ НАСЛЕДСТВО!

Жене у Црној Гори и даље не остварују имовинска права, иако су законом изједначене са мушкарцима. Обичајно право одрицања од имовине у корист мушких чланова породице је јаче од закона.

23.07.2019.

Јавни позив за споразумни престанак радног односа

На основу члана 33 став 3 Закона о зарадама запослених у јавном сектору ("Службени лист ЦГ", бр. 16/16, 83/16, 21/17, 42/17, 12/18, 39/18, 42/18 и 34/19) и Одлуке о отпремнини у случају споразумног престанка радног односа запослених у јавном сектору, а у вези са Закључком Владе ЦГ бр. 07-3038 од 11. јула 2019. године, старјешина Министарство за људска и мањинска права објављује Јавни позив за споразумни престанак радног односа.

20.07.2019.

Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Округли сто  “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

На путу европских интеграција Црна Гора има обавезу усклађивања законодавног оквира са европским стандардима, казала је Татјана Анђелић начелница Одјељења за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова на отварању дводневног Округлог ста “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа у организацији Министарства за људска и мањинска права.