Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка: Припадници/е Јеврејске заједнице у Црној Гори да проведу Јом Кипур у миру, срећи и благостању

Зенка: Припадници/е Јеврејске заједнице у Црној Гори да проведу Јом Кипур у миру, срећи и благостању
Датум објаве: 07.10.2019 15:22 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


У име Министарства за људска и мањинска права и у своје име искрено честитам један од највећих и најсветијих јеврејских празника Јом Кипур предсједнику Јеврејске заједнице господину Ђорђу Раичевићу и свим вјерницима/ама Јеврејске заједнице.

Јом Кипур је најсвјетији дан у јеврејском светом календару, дан покајања, којим се завршава духовни пут започет на празник Рош хашана, десети је дан и врхунац покајничког периода.

Желим да овај празник покајања, праштања и помирења припадници Јеврејске заједнице у Црној Гори проведу у миру, срећи и благостању.

Вјерујем да ће Јом Кипур празник посвећен помирењу са Богом и са људима наградити добронамјерне и подсјетити на важност да његујући суживот, градимо односе које је Јеврејска заједница у Црној Гори баштинила кроз историју, прихватајући концепт грађанске државе.

У складу са симболиком коју представља,нека овај велики празник помирења допринесе ширењу хармоније, солидарности, мира и разумјевања међу свим људима и вјерама, за добро свих наших грађана и заједничке домовине Црне Горе.

Министар

Мехмед Зенка