Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство:Црна Гора остварила значајан напредак са аспекта правног нормирања и заштите људских права и слобода

Министарство:Црна Гора остварила значајан напредак са аспекта правног нормирања и заштите људских права и слобода
Датум објаве: 28.09.2019 13:36 | Аутор: ПР слузба

Испис Штампај страницу


ммпЦрна Гора је остварила значајан напредак са аспекта правног нормирања и заштите људских права и слобода кроз инкорпорирање темељних вриједности међународно-правног поретка и стандарда заштите људских права.

Са циљем подизања свијести о овим темама, те унапређења сарадње са академском заједницом и цивилним сектором, Министарство за људска и мањинска права  је организовало дводневни Округли сто на тему “Људска права – интердисциплинарни приступ”.

Учесници/е овог Округлог стола расправљали су о Идеји људских права, Јеврејском праву, Науци и људским правима, Заступљености РЕ популације у црногорским порталима; Приступу Невладиних организација у истраживању кршења људских права у правосудном систему, Женским правима кроз призму међународне политике и дипломатије; Вишеструкој дискриминацији жена у Црној Гори; Насиљу над женама и дјецом; Говору мржње против жена као и Утицају медија на права жена у Црној Гори.

Учесници/е округлог стола „Људска права - интердисциплинарни приступ“ (представници/е академске заједнице, националних институција и невладиног сектора) су донијели следеће закључке:Закључци.пдф

Министарство за људска и мањинска права