Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Мехмед Зенка:Рош Хашана да донесе добро здравље и породичну срећу

Мехмед Зенка:Рош Хашана да донесе добро здравље и породичну срећу
Датум објаве: 29.09.2019 17:34 | Аутор: ПР слузба

Испис Штампај страницу


Поводом наступајућег великог Јеврејског празника Рош Хашане који означава почетак "нове јеврејске године", министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори упућује искрену честитку:

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, свим Јеврејима/кама  у Црној Гори желим срећну Нову годину,  уз жељу да је проведу у добром здрављу и породичној срећи.

Међу многим обичајима везаним за овај период јесте и тражење помирења и опроштаја од оних којима је нанијета неправда током године, као и покајање за учињене грехе према другима. У том духу вјерске традиције, желим да и предстојећа година донесе свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори, пуно здравља и успјеха, како на личном тако и професионалном плану.

Јеврејска заједница у Црној Гори је мала, али представља велико богатство за мултиконфесионалну Црну Гору, те да ће сигурно и у будућности доприњети стварању окружења гдје се поштују високо моралне вриједности и принципи.

Вјерујем да ће Јеврејска заједница у Црној Гори и даље дјеловати  у правцу очувања  мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори, као што је то до сада и чинила.

Министар

Мехмед Зенка