Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка-Узал: Инвестиције ТИКЕ ојачале повјерење турских инвеститора за улагања у Црној Гори

Зенка-Узал: Инвестиције ТИКЕ ојачале повјерење турских инвеститора за улагања у Црној Гори
Датум објаве: 10.09.2019 11:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпТурска агенција за међународну сарадњу и развој наставиће да даје допринос економском развоју Црне Горе, поручено је са састанка министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке са новим кординатором ТИКЕ, г-дином  Мухамедом Уналом.

Министар Зенка честитао је именовање координатору Мухамеду Уналу и пожелио му усјех у даљем раду.

На састанку, министар Зенка је истакао да Црна Гора високо цијени подршку коју ТИКА пружа развојним пројектима, нагласивши да је управо економски развој један од основних приоритета актелног сазива Владе Црне Горе.

Зенка је саопштио да су инвестиције ТИКЕ ојачале повјерење турских инвеститора за улагање у Црној Гори, а у прилог томе говори  и број регистрованих предузећа у Црној Гори којих је преко 2000, а што је и потврда обостраног економског интереса Црне Горе са Републиком Турске.

Министар Зенка је посебно похвалио спремност ТИКЕ да буде присутна у свим регијама и свим областима у Црној Гори.

Координатор ТИКЕ Мухамед Унал се захвалио на пријему, те казао да су врата сарадње отворена, као и да ће током 2020. године акценат бити стављен и на едукативне пројекте јер сматра да је веома важно улагати у људска ресурсе. Такође, он је понудио техничку помоћ када је у питању унапређење и заштита права лица са инвалидитетом.

Министар Зенка се захвалио координатору ТИКЕ Мухамеду Уналу на посјети, истичући још једном да је Црна Гора захвална на помоћи коју има од ове агенције.

 

Министарство за људска и мањинска права