Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка – Гашпарикова: Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ

Зенка – Гашпарикова:  Заједнички изазови у процесу прикључивања ЕУ
Датум објаве: 24.07.2019 16:43 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка примио је у наступну посјету сталну представницу УНДП у Црној Гори, Даниелу Гашпарикову, том приликом честитао на новој функцији са надом да ће продуктивна сарадња бити настављена и у наредном периоду.

“Иако је видљив напредак у развоју, пред Црном Гором је и даље мноштво изазова на путу ка ЕУ”, саопштио је министар Зенка.

Зенка је казао да Влада Црне Горе са УНДП ради на побољшању доброг управљања и његовању демократског друштва које у потпуности поштује и штити људска права кроз владавину права.

“Женска политичка мрежа је одличан примјер сарадње између свих политичких партија, те да још треба радити да се повећа броја жена на изборним листама”, истакао је Зенка.

Током састанка ресорни министар је казао да је Влада Црне Горе одлучна да стане на крај насиљу над женама и насиљу у породици, као једном од кључних изазова у друштву.

Похваливши досадашњу сарадњу, Гашпарикова је истакла да су питања родне равноправности веома битан чинилац у демократизацији друштва, те да људска права и генерално владавина права остају приоритети за УНДП.

“Истински смо посвећени постизању родне равноправности, нарочито у домену борбе насиља над женама и сматрамо да је неопходно и даље доприносити политичком и економском оснаживању жена. Такође, сматрамо да родне политике треба креирати и спроводити на свим нивоима власти и у том смислу је важно јачати капацитете свих министарстава”, саопштила је Гашпарикова.

Министар исказао спремност за даље унапређење сарадње и да сматра допринос УНДП значајним за даљи развој Црне Горе, како за процес ЕУ интеграција, тако и за заштиту и промоцију људских права.  

Министарство за људска и мањинска права