Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Бијело Поље и Рожаје:Промоција уписа дјеце из ромске и египћанске популације у образовни систем

Бијело Поље и Рожаје:Промоција уписа дјеце из ромске и египћанске популације у образовни систем
Датум објаве: 09.04.2019 14:27 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


О важности образовања кључа развоја и успјеха једне заједнице, представници/е Министарства за људска и мањинска права, Министарства просвјете и националног Ромског савјета, говорили су у оквиру информативне кампање у Бијелом Пољу и Рожајама. Активност је за циљ имала промоцију уписа дјеце из ромске и египћанске популације у предшколско образовање, упис у први разред основне школе, али и упис у средње школе.

Представници/е Министарства за људска и мањинска права  посјетили су ОШ „Радомир Митровић“ у Бијелом Пољу и ОШ „25. мај“ у Рожајама,  гдје су разговарали са родитељима дјеце о потешкоћама на које наилазе током образовања дјеце, али такође и о бенефитима које имају ромска дјеца  док су у образовном систему.

Договорена је будућа заједничка сарадња и обилазак ромских и египћанских породица и укључивање њихове дјеце у образовним институцијама. Представници основних школа изразили су задовољство што државне институције јачају интересовање за ове породице и  захвалили се у име породица за бенефите које пружа држава током њиховог образовања.

Министарство за људска и мањинска права