Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан први Инфо дан у Беранама поводом Јавних конкурса

Одржан први Инфо дан у Беранама поводом Јавних конкурса
Датум објаве: 07.03.2019 14:50 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

 

Министарство за људска и мањинска права организовало је 6. марта 2019. године у Беранама Инфо дан поводом презентовања јавних конкурса за финансирање пројеката/програма невладиних организација у областима које су у надлежности овог Министарства за 2019. годину.

 

Александра Поповић, представница Министарства за људска и мањинска права, је на почетку појаснила да је циљ Инфо дана да се заинтересованим представницима/ама невладиних организација дају потребне информације о 5 јавних конкурса из области: заштите лица са инвалидитетом од дискриминације и промоције једнакости, заштита и унапређење људских права ЛГБТИ особа, родне равноправности, заштите и унапређења мањинских права, као и заштите и унапређења права Рома/киња и Египћана/ки.

 

Представници/е Министарства за људска и мањинска права који/е су чланови/це у пет Комисија у наведеним областима, су дали детаљније информације о Јавним конкурсима који су на порталу Министарства за људска и мањинска права објављени 28. фебруара 2019. године, односно о условима конкурисања, о потребној пратећој документацији и начину пријављивања.

 

Инфо сесији присуствовало је 25 представника/ца НВО-а који су постављали питања у вези са јавним конкурсима, а тицала су се достављања Статута и неопходне документације, аплицирање за нова средства уколико се ради о наставку пројекта, неопходности овјеравања одређене документације, као и дали постоји стандардизована процедура Комисија приликом оцјене техничке испуњености за аплицирање. Такође се дискутовало о роковима и процедурама за достављање Извјештаја о имплементацији пројеката за 2018. годину.

 

Сви чланови и чланице Комисија су нагласили да је веома битно да се испоштују услови који су дати Јавним конкурсима који су објављени на сајту Министарства за људска и мањинска права, да се пројекат поднесе на прописаном обрасцу који је саставни дио сваког јавног конкурса.

 

Такође су указали да је пројектну апликацију неопходно доставити искључиво поштом, у роковима који су дати у конкурсима, и објаснили да се на овај начин поштује принцип једнакости према свим апликантима. 

 

Представници НВО-а су изразили задовољство што је на овакав начин организован инфо дан, јер је то била прилика да добију одговоре око недоумица које су имали, и ово препознали као нову – веома добру праксу, која је корисна за све који желе да конкуришу.

 

Такође су се захвалили што је први у низу Инфо дан организован управо на сјеверу Црне Горе.

 

Представници/е Министарства су објаснили да ће се наставити са овом праксом и да ће сљедећи инфо дани бити одржани 15. фебруара у Бару – у малој сали Скупштине општине Бар са почетком у 12 часова и у Подгорици 18. марта у малој пленарној сали старе зграде Владе Црне Горе, са почетком у 10 часова.

 

Још једном су подсјетили да је рок за конкурисање 30. март у складу са условима који су дати у опису сваког јавног конкурса појединачно.

Министарство за људска и мањинска права