Manja slova Veća slova RSS

>

Crna Gora prepoznata po stvaranju povoljnog ambijenta za realizaciju biznis ideja žena preduzetnica

Crna Gora prepoznata po stvaranju povoljnog ambijenta za realizaciju biznis ideja žena preduzetnica
Datum objave: 14.11.2018 15:06 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Biznis forum Prizren 2018 koji je danas svečano otvoren u Prizrenu okupio je veliki broj preduzetnika/ca iz regiona Zapadnog Balkana I Turske. Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka izrazio je zadovoljstvo što je Forum prepoznao Crnu Goru kao zemlju koja ostvaruje napredak u oblasti ekonomskog razvoja odnosno osnaživanja ženskog preduzetništva.

Mehmed Zenka predstavio je u ime Vlade Crne Gore i resornog ministarstva učinak nacionalne politike u ostvarivanju jednakih mogućnosti. Ministar je poručio kako je Crna Gora od obnove nezavisnosti mnogo uradila da rodna ravnopravnost postane jedan od prioriteta cijelog crnogorskog društva. S tim u vezi, osnaživanje žena i promovisanje rodne ravnopravnosti Crna Gora smatra od suštinskog značaja za brže postizanje održivog razvoja.

Ministar je rekao kako je istorija svjedok teškog položaja žene u Crnoj Gori, ali da je danas njena uloga u crnogorskom društvu značajno drugačija.

Veliki broj žena danas je aktivan u političkom I javnom životu, ekonomij, kulturi, umjetnosti, u medijima. Raduje nas činjenica da je sve veći broj preduzetnica u Crnoj Gori, te da je Crna Gora uspješno preduzela posebne podsticajne mjere za razvoj ženskog preduzetništva, rekao je Zenka.

Crna Gora preduzima mjere za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta u kojem naše žene mogu da realizuju svoje biznis ideje, poručio je.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava