Manja slova Veća slova RSS

>

Akcija preventivnih pregleda u Beranama

Akcija preventivnih pregleda u Beranama
Datum objave: 26.10.2018 15:18 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Domom zdravlja – Berane, organizovalo je 26.10.2018.godine, preventivne zdravstvene preglede za pripadnike/ce romske i egipćanske populacije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u sklopu svojih redovnih aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Domovima zdravlja Crne Gore, u Domu zdravlja Berane, organizovalo je preglede za 25 pripadnica  romske i egipćanske populacije. Pregled je obuhvatio pregled kod ljekara opšte prakse, analizu šećera u krvi, mjerenje krvnog pritiska, snimanje pluća i ginekološki pregled.

Pomenuta aktivnost imala je za cilj podizanje svijesti o značaju pravovremenih i redovnih pregleda pripadnica ranjivih grupa u našem društvu, ali i da ukaže na važnost prevencije zdravlja i stekne navika da se redovno posječuju zdrastvene ustanove.

Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava razgovarali su takođe sa učesnicima preventivnih pregleda o njihovim poteškoćama i problemima sa kojima se oni suočavaju, i iskazali spremnost da će i ubuduće organizovati ovakve i slične akcije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava