Manja slova Veća slova RSS

>

Misija OSCE i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastavljaju da unaprijeđuju politiku rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

Misija OSCE i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastavljaju da unaprijeđuju politiku rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou
Datum objave: 11.07.2018 10:17 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


 

Misija OSCE i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastavljaju da unaprijeđuju politiku rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou konstatovano je na sastanku Mreže koordinatora/ki sa lokalnog nivoa. Na sastanku su predstavljene sprovedene aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i one čije je sprovođenje u toku.

Napravljen je presjek stanja i zaključeno da treba nastaviti sa aktivnom implementacijom politika koje uključuju rodnu perspektivu.

Dogovoreno je da će Misija i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pružati dalju stručnu podršku pri izradi lokalnih akcionih planova. S tim u vezi, planiraju se zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

Na sastanku je konstatovano da su kroz saradnju Ministarstva, Misije OEBS-a i opština, unaprijeđene dobre prakse u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti na lokalnom nivou što predstavlja podsticaj za dalje unaprijeđenje kapaciteta lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i podizanje nivoa znanja, sa ciljem ostvarivanja potpune ravnopravnosti na svim nivoima.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava