Manja slova Veća slova RSS

>

Mehmed Zenka:Ramazanski bajram da vjernici/e dočekaju čiste duše i srca

Mehmed Zenka:Ramazanski bajram da vjernici/e dočekaju čiste duše i srca
Datum objave: 14.06.2018 12:25 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke Reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima islamske zajednice u Crnoj Gori, kao svim prirpadnicima/ama islamske vjere.

Nakon mjesec dana odricanja i suzdržavanja, želim Vam da Ramazanski bajram dočekate čiste duše i srca i da poruku mira i solidarnosti  širite  neprestano i svakodnevno.

Neka ovaj praznik bude još jedan podsjetnik na potrebu da među nama vlada ljubav, mir, tolerancija i uzajamno povjerenje.

Početak Bajrama ujedno znači kraj posta koji je bio način da afirmišemo vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti.

Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama.

Bajram je idealna prilika da pomirimo različite stavove, iskažemo toleranciju i oprostimo jedni drugima, a sve u cilju jačanja međuljudskih odnosa.

Kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post.

 

MINISTAR

Mehmed Zenka