Manja slova Veća slova RSS

>

Tivat: Akcija podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda

Tivat: Akcija podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda
Datum objave: 08.06.2018 14:45 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U Domu zdravlja Tivat obavljeni su preventivni zdravstveni  pregledi za 21 pripadnika/cu romske i egipćanske populacije sa teritorije opštine Tivat, kojima je izvršena provjera nivoa šećera u krvi, urađen EKG, izvršen pregled od strane ljekara opšte prakse i urađeno snimanje pluća.

Pomenuta aktivnost imala je za cilj podizanje svijesti o značaju pravovremenih i redovnih pregleda pripadnica ranjivih grupa u našem društvu, a takođe I da ukase na važnost prevencije zdravlja. Predstavnici Ministarstva i ordinirajuća doktorka iskoristili su priliku da učesnicima akcije ukažu na značaj redovnog odlaska ljekaru, s druge strane, nastavku liječenja na primarnom, sekundarnom i tercijalnom nivou zdravstvene zaštite ukoliko se za tim ukaže potreba,  ali i o ulozi njih kao  roditelja koju imaju prema svojoj djeci kada je u pitanju očuvanje zdravlja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sa pomenutim partnerskim institucijama i organizacijama svake godine organizuje pomenute akcije u gradovima u kojima živi značajan broj pripadnika romske i egipćanske populacije. Prethodno je slična aktivnost realizovana u Bijelom Polju, a nakon Tivta planirana je još u Podgorici, Nikšiću i Beranama.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava