Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Зенка на отварању међународног научног скупа поводом једанаестог издања Црногорски медијски дијалози

Датум објаве: 25.05.2018 08:39 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествоваће на отварању међународног научног скупа поводом једанаестог издања Црногорски медијски дијалози, сјутра, 26. маја, у улцињском Хотелу Отрант. Овогодишњи скуп одржава се на тему "Медији и мањине стандарди и пракса (културолошки аспекти)’’.

И ове године догађај окупља значајан број домаћих и иностраних стручњака, а на предметну тему говориће око 60 аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Пољске и Црне Горе.

Неке од тема којима ће се бавити учесници и учеснице научног скупа  биће мултикултуралност и интеркултуралност у медијском јавном сервису, мањински медији и изазови са којима се суочавају, културно дјеловање националних мањина на локалном нивоу, међународни стандарди права на информисање на мањинским језицима, институционални аспекти медијског извјештавања на мањинским језицима, постмодерни медији и права мањина на пуну информисаност.

Скуп ће свечано бити отворен сјутра у 10 сати, када ће се, поред министра Зенке, присутнима обратити предсједник Организационог одбора Мимо Драшковић, предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић, након чега ће, у оквиру пленарног панела са Татјаном Вулић разговарати Горан Булатовић, Мирза Махмутовић, Мери Маретић, Марко М. Ђорђевић и Исмет Калаба.

Научни скуп "Медији и мањине стандарди и пракса (културолошки аспекти)’’ трајаће до 27.маја.

Министарство за људска и мањинска права