Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Zenka na otvaranju međunarodnog naučnog skupa povodom jedanaestog izdanja Crnogorski medijski dijalozi

Datum objave: 25.05.2018 08:39 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovaće na otvaranju međunarodnog naučnog skupa povodom jedanaestog izdanja Crnogorski medijski dijalozi, sjutra, 26. maja, u ulcinjskom Hotelu Otrant. Ovogodišnji skup održava se na temu "Mediji i manjine standardi i praksa (kulturološki aspekti)’’.

I ove godine događaj okuplja značajan broj domaćih i inostranih stručnjaka, a na predmetnu temu govoriće oko 60 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Poljske i Crne Gore.

Neke od tema kojima će se baviti učesnici i učesnice naučnog skupa  biće multikulturalnost i interkulturalnost u medijskom javnom servisu, manjinski mediji i izazovi sa kojima se suočavaju, kulturno djelovanje nacionalnih manjina na lokalnom nivou, međunarodni standardi prava na informisanje na manjinskim jezicima, institucionalni aspekti medijskog izvještavanja na manjinskim jezicima, postmoderni mediji i prava manjina na punu informisanost.

Skup će svečano biti otvoren sjutra u 10 sati, kada će se, pored ministra Zenke, prisutnima obratiti predsjednik Organizacionog odbora Mimo Drašković, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, nakon čega će, u okviru plenarnog panela sa Tatjanom Vulić razgovarati Goran Bulatović, Mirza Mahmutović, Meri Maretić, Marko M. Đorđević i Ismet Kalaba.

Naučni skup "Mediji i manjine standardi i praksa (kulturološki aspekti)’’ trajaće do 27.maja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava