Manja slova Veća slova RSS

>

Konferencija “Moć žene”

Konferencija “Moć žene”
Datum objave: 18.05.2018 14:57 | Autor: Maja Jović

Ispis Štampaj stranicu


Konferencija “Moć žene” koju Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava Crne Gore i Glavnim gradom Podgorica održana je danas u hotelu Ramada. Konferenciju paralelno prati i sajam ženskog preduzetništva koji će trajati tri dana u Mall of Montenegro. Na sajmu će biti i inostrani izlagači.
U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, konferenciju je otvorila načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Biljana Pejović.
Ona je objasnila da je Vlada Crne Gore postavila u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija , vidljivija u javnom i političkom životu.
“ Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa drugim institucijama u kontinuitetu održava i podržava edukacije i aktivnosti iz oblasti ekonomskog snaženja žena. Vrlo je važno pružiti podršku za stvaranje povoljnih uslova u tom pravcu, uključujući aktivno učešće. Vlada Crne Gore postavila je u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu. Jačanje ekonomskog položaja žena nalazi se među prioritetnim zadacima politike rodne ravnopravnosti i ima poseban značaj u razvoju našeg društva. Ekonomski razvoj društva stvara preduslove za aktiviranje ženskih resursa, naročito u oblasti malih i srednjih preduzeća koje u tranzicionim ekonomijama, poput crnogorske, generiraju ekonomski razvoj”.
Načelnica Pejović je izrazila nadu da će zaključci sa Konferencije ne samo pomoći u obezbjeđivanju što boljeg položaja žene u crnogorskom društvu, već i povećati učešće žena u domaćoj ekonomiji.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava