Manja slova Veća slova RSS

>

Čestitka ministra Mehmeda Zenke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića

Datum objave: 06.01.2018 11:53 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Povodom Božića, najradosnijeg i najvećeg praznika kod hrišćana u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke svom pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vjernicima/ama u Crnoj Gori.

Želim Vam da ovaj praznik proslavite u miru i ljubavi sa najbližima i u skladu sa vjerskom tradicijom i narodnim običajima. Simbol Božića je osjećaj zajedništva i duh razumijevanja, i želim da njegovo obilježavanje bude u znaku duhovne obnove i međusobnog poštovanja.

Proslava Hristovog rođenja,u znaku sloge i praštanja neka bude na opštu radost i dobrobit, neka naglasi humanističke poruke da svi u Crnoj Gori djelujemo u korist opšteg mira i daljeg napretka.

 

Poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi, u osnovi hrišćanske crkve, poruke su koje vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na građenje našeg viševjerskog, višenacionalnog i višekulturalnog društva.

 

Neka Božić još jednom podsjeti na važnost univerzalnih vrijednosti, donese nadu, jača ljubav prema bližnjima i vjeru u njih, izbjegava dalje podjele, sačuva mir.

 

Ministar

Mehmed Zenka