Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Zenka: Diplomatski božični bazar prilika da učimo o drugim običajima i kulturama

Ministar Zenka: Diplomatski božični bazar prilika da učimo o drugim običajima i kulturama
Datum objave: 16.12.2017 15:08 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U tržnom centru Delta City danas je otvoren diplomatski božićni bazar koji tradicionalno organizuje Međunarodno udruženje žena u Crnoj Gori u saradnji sa međunarodnim institucijama u Crnoj Gori, lokalnim organizacijama i upravom centra Delta City.

Bazar su otvorili ambasador Republike Hrvatske NJ.E. Veselko Grubišić i ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore Mehmed Zenka. Oni su ukazali na značaj humanitarnih događaja kao što je današnji diplomatski božićni bazar i zahvalili svim učesnicima/ama i organizatorima na uloženom trudu. Prisutni su imali priliku da probaju hranu iz sedamnaest zemalja svijeta, kupe njihove proizvode i ručne radove, te na taj način doprinesu plemenitom cilju i pruže pomoć onima kojima je ona potrebna. Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj.E. Veselko Grubišić je pomenuo da će dio prikupljenih sredstava biti utrošen za kupovinu didaktičkih materijala za Centar za autizam.Ministar Zenka pozdravio je inicijativu Međunarodnog udruženja  žena Crne Gore da organizuju događaj ovakvog tipa i istakao svoje uvjerenje da će ovakvih i sličnih aktivnosti biti sve više u narednom periodu.

Zenka je naglasio da je Božićni bazar ujedno i prilika da se kroz druženje ljudi upoznaju sa tradicijom i običajima drugih zemalja.Nakon pozdravnih govora, prisutne su pozdravili dječiji hor škole United Kids International Montenegro i Kids Pop hora. Božićni bazar će trajati danas do večernjih sati.