Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

„Јачање принципа родне равноправности на локалном нивоу" почетале радионице за мултидисциплинарне тимове

„Јачање принципа родне равноправности на локалном нивоу" почетале радионице за мултидисциплинарне тимове
Датум објаве: 01.12.2015 15:05 | Аутор: ПР службе

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права је у сардањи са Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори започело реализацију пет дводневних радионица за мултидисциплинарне тимове, од којих је прва почела јуче, у Пљевљима. 

Пет радионица биће реализованоо у пет црногорских општина у оквиру Кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама и насиља у породици“ , а које су дио пројекта „Јачање принципа родне равноправности на локалном нивоу.“ 

Радионици су присуствовали сви чланови и чланице мултидисциплинарног тима који се даље упознавали са законским и институционалним механизмима унапређења политике родне равноправности. 
Министратсво и Мисија ОСЦЕ у Црној Гори успјешно сарађују на јачању капацитета и мултисекторском приступу у превенцији и заштити од насиља над женама и насиља у породици истичући значај правовременог дјеловања у случају почињеног насиља и значај опште информисаности када је ријеч о овом негативном друштвеном феномену.

Врло је битно да жртва насиља има у виду коме се треба обратити, а једнако је битно и повјерење које има у институције надлежне за поступање у случајевима дискримимнације, конкретно овог Вида угрожавања људских права.

Ово је једна од активности коју Министарство за људска и мањинска права и Мисија ОСЦЕ у Црној Гори спроводе са локалним самоуправама. Активност је дио реализације мјера из Локалних акционих планова, која је препозната од стране самих локалних самоуправа као једна од приоритетнијих мјера. Ове обуке спроводе се у циљу јачања капацитета мултидисциплинарних тимова и унапређења мултисекторске сарадње када је ријеч о заштити и унапређењу принципа родне равноправности.

Радионица ће се одржати у Пљевљима, Херцег Новом, Цетињу, Берама и у Подгорици.

Министарство за људска и мањинска права