Manja slova Veća slova RSS

>

Posjeta Srpskom nacionalnom savjetu

Posjeta Srpskom nacionalnom savjetu
Datum objave: 30.04.2015 18:58 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio je sa svojim saradnicima/ama Srpski nacionalni savjet i razgovarao tom prilikom sa predsjednikom savjeta Momčilom Vuksanovićem.
Na sastanku je razgovarano o saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Srpskog nacionalnog savjeta, kao i saradnji Ministarstva na nivou svih nacionalnih savjeta i daljem unapređenju postojeće saradnje.
Usaglašeno je da treba nastojati na jačanju kako zakonodavnog, tako i  jačanju institucionalnog okvira. Prepoznata je potreba da se procentualna zastupljenost  u organima državne uprave i organima lokalne samouprave poveća. Razgovarano je i pitanjima od značaja za Srpski nacionalni savjet.
Predsjednik savjeta gospodin Vuksanović upoznao je ministra Numanovića sa rezultatima rada savjeta i konstatovao da je savjet svojim postignućima i ostvarenim rezultatima na očuvanju nacionalnog identiteta, posebno kroz književno-izdavačku djelatnost, kroz elektronske i štampane medije koje je formirao, opravdao svoje postojanje.
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava