Manja slova Veća slova RSS

>

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor
Datum objave: 03.12.2014 16:45 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Leon Gjokaj, generalni direktor Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Sokolj Beganaj viši savjetnik u Ministarstvu boravili su u radnoj posjeti opštinama  Tivat i Kotor. U ime Opštine Tivat prisustvovali su Jovanka Laličić, glavna administratorka i Bosiljka Radonjić, sekretarka Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti  u ime nevladine organizacije „Udruženje Egipćana“ njen predsjednik Džafer Brahimi, dok su se u Kotoru sastali sa predstavnicima Opštine Kotor, Romeom Muhovićem samostalnim savjetnikom za manjinska narode i RE popuciju, kao i Anđelom Kučom, samostalnom savjetnico za socijalna pitanja.
Na sastanku su razmotrene teme koje se odnose na pitanja Roma i Egipćana u OpštinamaTivat i Kotor, a u sklopu realizacije  nacionalne i lokalne strategije za poboljšanje položaja Roma i Egipćana. Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima koje su Opštine Tivat i Kotor realizovale u prethodnom periodu, o problemima sa kojima se susreće ova populacija, daljim planovima i posebno o mogućnostima zajedničkih akcija i projekata Ministartsva i lokalnih samouprava.
Zaključeno je da je pored dobrih postignutih rezultata, posebno u oblasti obrazovanja, moguć veći napredak i u drugim oblastima kao što su, stambena problematika, zapošljavanje, zdravstvo, edukacija odraslih i sl. Istaknuta je potreba da opštine upoznaju  Ministartsvo o svom radu kroz godišnje izvještaje o realizovanim aktivnostima, kao i da donosi godišnje akcione planove radi realizacije Lokalnog plana inkluzije RE populacije 2011-2015.

Predstavnici Ministarstva su istakli mogućnost da se Opštine Tivat i Kotor i dalje uključuju kao partner Ministarstvu kada je rijec o projektima koji se realizuju iz fondova EU.

 Na kraju radne posjete predstavnici MLJMP obisli su i romsko naselje Lovanja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava