Manja slova Veća slova RSS

>

,,Ledeno doba 4" za đake prvake iz Nikšića

,,Ledeno doba 4" za đake prvake iz Nikšića
Datum objave: 10.03.2014 17:37 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Nastavljajući sa aktivnostima na planu motivacije romskih učenika za redovnim pohađanjem nastave i nastavkom školovanja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je danas odlazak učenika prvog razreda djece romske populacije i njihovih drugova i drugarica iz odjeljenja, u bioskop na projekciju ,,Ledenog doba 4”, u Nikšiću. Djeca iz škola ,,Olga Golović” i ,,Milena Lajović Lalatović” , njih dvije stotine, uživalo je danas u Sceni 213, uz junake popularnog crtanog filma.

Ministarstvo organizuje niz aktivnosti u cilju integracije djece pripadnika romske populacije, prepoznatih Strategijom za poboljšanje položaja  Roma i Egipćana. Djeci je pružena prilika da gledaju projekciju filma u bioskopu, danas najmlađima da sa svojim drugovima i drugaricama iz odjeljenja gledaju dugometražni animirani film, dok će srednjoškolci i studenti  imati priliku da posjete CNP i odgledaju predstavu ,,Gorski vijenac”.

Pripadnici romske populacije spadaju u marginalizovane grupe zbog svog veoma lošeg materijalnog stanja, , slabih mogućnosti za zapošljavanje, veoma niskog  obrazovanja. Stvarajući prilike za njih u vidu ovakvih projekata, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pokušava na svoj način da im približi tekovine kulture, novi svijet obrazovnih mogućnosti i uvjerenje u jedno bolje sjutra.

 

PR služba