Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

,,Ледено доба 4" за ђаке прваке из Никшића

,,Ледено доба 4" за ђаке прваке из Никшића
Датум објаве: 10.03.2014 17:37 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Настављајући са активностима на плану мотивације ромских ученика за редовним похађањем наставе и наставком школовања, Министарство за људска и мањинска права организовало је данас одлазак ученика првог разреда дјеце ромске популације и њихових другова и другарица из одјељења, у биоскоп на пројекцију ,,Леденог доба 4”, у Никшићу. Дјеца из школа ,,Олга Головић” и ,,Милена Лајовић Лалатовић” , њих двије стотине, уживало је данас у Сцени 213, уз јунаке популарног цртаног филма.

Министарство организује низ активности у циљу интеграције дјеце припадника ромске популације, препознатих Стратегијом за побољшање положаја  Рома и Египћана. Дјеци је пружена прилика да гледају пројекцију филма у биоскопу, данас најмлађима да са својим друговима и другарицама из одјељења гледају дугометражни анимирани филм, док ће средњошколци и студенти  имати прилику да посјете ЦНП и одгледају представу ,,Горски вијенац”.

Припадници ромске популације спадају у маргинализоване групе због свог веома лошег материјалног стања, , слабих могућности за запошљавање, веома ниског  образовања. Стварајући прилике за њих у виду оваквих пројеката, Министарство за људска и мањинска права покушава на свој начин да им приближи тековине културе, нови свијет образовних могућности и увјерење у једно боље сјутра.

 

ПР служба