Manja slova Veća slova RSSSaradnja sa NVO

20.07.2016.

Održan kvartalni sastanak sa predstavnicima/ama nevladinog sektora iz oblasti unapređenja položaja Roma i Egipćana

Održan kvartalni sastanak sa predstavnicima/ama nevladinog sektora iz oblasti unapređenja položaja Roma i Egipćana U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, danas je održan je kvartalni sastanak za 2016. godinu Odjeljenja za unapređenje i zaštitu prava Roma i Egipćana i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima unapređenja i zaštite prava pripadnika ove populacije.

15.07.2016.

Najava: drugi okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije u ponedjeljak, u Herceg Novom

Ministarstvo poziva sve zainteresovane da se uključe u Javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije, koja će trajati do 25. jula o.g.Drugi okrugli sto odžaće se u ponedjelak, u Herceg Novom.

11.07.2016.

Posljednja u nizu panel diskusija o lgbt pravima sjutra u Ulcinju

Posljednja u nizu panel diskusija sa ciljem doprinosa unapređenju kvaliteta života lgbt osoba u Crnoj Gori, održaće se sjutra, 12. jula 2016. godine, u Ulcinju. Podsjećamo da događaj organizuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

11.07.2016.

Načelnica Pejović na dodjeli nagrada za najbolje preduzeće koje podržava porodicu u Crnoj Gori 2016.

Načelnica Pejović na dodjeli nagrada za najbolje preduzeće koje podržava porodicu u Crnoj Gori 2016.

Manifestacija takmičarskog karaktera na nacionalnom nivou “Preduzeća koja podržavaju porodicu u Crnoj Gori 2016”, održana je danas, tradicionalno po četvrti put, u Podgorici. Na takmičenju je uzelo učešća dvadeset, pretežno mikro i malih preduzeća, koji se bave različitim djelatnostima. Događaj je otvorila Biljana Pejović - načelnica odeljenja za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Načelnica Pejović objasnila je da većini žena u Crnoj Gori da bi se dokazale u preduzetništvu i dalje nedostaje novac, na prvom mjestu, ali i informacije, kontakti i podrška porodice.

11.07.2016.

Dan sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu 1991. - 2001. godine

Dan sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu 1991. - 2001. godine

Delegacija Vlade Crne Gore, u čijem su sastavu bili potpredsjednica Azra Jasavić i ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, položila je danas cvijeće na spomen obilježje palim civilnim žrtvama ratova vođenim na prostorima bivše SFRJ u periodu 1991. - 2001. godine.

10.07.2016.

O unapređenju i zaštiti prava i sloboda lgbt populacije razgovaraće se sjutra i u Baru

U Baru se sjutra, 11. jula, održava panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

08.07.2016.

Jačanje politike iz oblasti uvažavanja različitosti na lokalnom nivou

Jačanje politike iz oblasti uvažavanja različitosti na lokalnom nivou

U Budvi je danas održana panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBTIQ populacije. Opština Budva jedna je od dvanaest crnogorskih opština koje su, do sada potpisale Memorandum o saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a cilj kojeg je unapređenje položaja i zaštite prava LGBT zajednice i eliminisanje svih oblika diskriminacije na lokalnom nivou.

07.07.2016.

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba

Na Cetinju je danas održana šesta panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.

07.07.2016.

LGBT panel diskusija sjutra u Budvi

U Budvi se sjutra, 8. jula, održava sedma panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

05.07.2016.

Integracija Roma-pitanje od visoke važnosti u agendi svake politike

Integracija Roma-pitanje od visoke važnosti u agendi svake politike

Treći seminar o pitanjima Roma održava se danas u Podgorici.,u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, u saradnji sa Generalnim direktoratom EK za politiku susjedstva i pregovore o proširenju.Seminar se ove godine održava na temu "Od riječi do djela – ka integraciji Roma", a otvorili su ga Marta Garsija Fidalgo, koordinatorka za politiku integrisanja Roma u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju i dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore.