Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

04.07.2016.

Панел дискусија о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори одржана у Котору

Панел дискусија о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори одржана у Котору У Котору је данас одржана пета панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори.Учеснике/це панел дискусије као и све присутне, поздравио је предсједник општине Котор Александар Стјепчевић лично. Он је рекао да град Котор одувијек баштини праве вриједности, а поштовање основних људских права је свакако једна од најважнијих вриједности сваког појединца/ке.

03.07.2016.

Панел о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Котору

У општини Котор, сјутра, 4.7.2016. године, одржаће се пета, од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“.

30.06.2016.

На важност заштите од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском популацијом указано и у Тивту

На важност заштите од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском популацијом указано и у Тивту

Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за унапређење и заштиту права Рома и Египћана у сарадњи са Министарством унутрасњих послова, Канцеларијом за борбу против трговине људима, члановима Ромског савјета, Центром за ромске иницијативе и осталим невладиним организацијама организовало је у Тивту и Котору једнодневну едукацију и спровело кампању о заштити од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском популацијом.

30.06.2016.

Најава: Панел дискусија о доприносу унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Херцег Новом

Најава: Панел дискусија о доприносу унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Херцег Новом

У општини Херцег Нови, одржава се сјутра, 1.7.2016. године, четврта од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“.

24.06.2016.

Завршена семинар/радионица на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације”

Завршена  семинар/радионица  на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације”

Министарство за људска и мањинска права континуирано спроводи истраживања о степену дискриминације и нетолеранције, као и нивоа социјалне и етничке дистанце према појединим друштвеним групама, као и праћење ставова грађана Црне Горе о појави дискриминације. Резултати последњег истраживања од децембра 2015. године показују да су према мишљењу грађана Црне Горе највише дискриминисани Роми, затим хомосексуалци, а потом лица са инвалидитетом.

22.06.2016.

Најава: семинар/радионица на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организују сјутра, 23. јуна 2016 године, семинар/радионицу на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“, са почетком у 10:30 х, у хотелу “Маестрал“, у Пржну.

21.06.2016.

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

Трећа панел дискусија на тему доприноса унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, одржана је данас у Бијелом Пољу. На панелу је дискутовано о унапређењу права и слобода особа другачије сексуалне оријентације, те неопходности информисања опште и стручне јавности о значају толеранције и уважавања различитости. Истакнуто је да је Црна Гора показала видне и запажене резултате када је ријеч о вођењу лгбт политике, те да с правом нису изостале и похвале са релевантних европских и међународних адреса.

20.06.2016.

Најава:Панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Бијелом Пољу

Најава:Панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Бијелом Пољу

Трећа,од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“, биће одржана сјутра, 21. јуна 2016. године, у Бијелом Пољу.

15.06.2016.

Одговор Министарства за људска и мањинска права на неосноване и непримјерене оптужбе ЛГБТ Форума Прогресс

Министарство за људска и мањинска права има вишегодишњу, отворену, директну и врло квалитетну комуникацију и сарадњу са ЛГБТ Форумом Прогресс, те није било разлога да ова НВО иступи у јавност са непровјереним информацијама и непримјереним обраћањем министру Нумановићу, који је увијек показивао разумијевање, кооперативност и уважавање свих невладиних организација једнако и спремност за сарадњу, кроз институционални И законодавни оквир.

14.06.2016.

Најава: Панел дискусија „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

Најава: Панел дискусија „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, организује панел дискусије у десет црногорских општина са којима је Министарство потписало Меморандуме о сарадњи у борби против дискриминације по основу сексуалне оријентације и родног идентитета. Прва панел дискусија одржаће се сјутра, 15. јуна у Подгорици, у новој згради Скупштине Главног града са почетком у 11х.