Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

20.07.2016.

Одржан квартални састанак са представницима/ама невладиног сектора из области унапређења положаја Рома и Египћана

Одржан квартални састанак са представницима/ама невладиног сектора из области унапређења положаја Рома и Египћана У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је квартални састанак за 2016. годину Одјељења за унапређење и заштиту права Рома и Египћана и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите права припадника ове популације.

15.07.2016.

Најава: други округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације у понедјељак, у Херцег Новом

Министарство позива све заинтересоване да се укључе у Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације, која ће трајати до 25. јула о.г.Други округли сто оџаће се у понедјелак, у Херцег Новом.

11.07.2016.

Посљедња у низу панел дискусија о лгбт правима сјутра у Улцињу

Посљедња у низу панел дискусија са циљем доприноса унапређењу квалитета живота лгбт особа у Црној Гори, одржаће се сјутра, 12. јула 2016. године, у Улцињу. Подсјећамо да догађај организују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права и институције Заштитника људских права и слобода Црне Горе.

11.07.2016.

Начелница Пејовић на додјели награда за најбоље предузеће које подржава породицу у Црној Гори 2016.

Начелница Пејовић на додјели награда за најбоље предузеће које подржава породицу у Црној Гори 2016.

Манифестација такмичарског карактера на националном нивоу “Предузећа која подржавају породицу у Црној Гори 2016”, одржана је данас, традиционално по четврти пут, у Подгорици. На такмичењу је узело учешћа двадесет, претежно микро и малих предузећа, који се баве различитим дјелатностима. Догађај је отворила Биљана Пејовић - начелница одељења за родну равноправност Министарства за људска и мањинска права. Начелница Пејовић објаснила је да већини жена у Црној Гори да би се доказале у предузетништву и даље недостаје новац, на првом мјесту, али и информације, контакти и подршка породице.

11.07.2016.

Дан сјећања на цивилне жртве ратова вођених на просторима бивше СФРЈ у периоду 1991. - 2001. године

Дан сјећања на цивилне жртве ратова вођених на просторима бивше СФРЈ у периоду 1991. - 2001. године

Делегација Владе Црне Горе, у чијем су саставу били потпредсједница Азра Јасавић и министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, положила је данас цвијеће на спомен обиљежје палим цивилним жртвама ратова вођеним на просторима бивше СФРЈ у периоду 1991. - 2001. године.

10.07.2016.

О унапређењу и заштити права и слобода лгбт популације разговараће се сјутра и у Бару

У Бару се сјутра, 11. јула, одржава панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“. У организацији догађаја учествују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права.

08.07.2016.

Јачање политике из области уважавања различитости на локалном нивоу

Јачање политике из области уважавања различитости на локалном нивоу

У Будви је данас одржана панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТИQ популације. Општина Будва једна је од дванаест црногорских општина које су, до сада потписале Меморандум о сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, а циљ којег је унапређење положаја и заштите права ЛГБТ заједнице и елиминисање свих облика дискриминације на локалном нивоу.

07.07.2016.

У Пријестоници разговарано о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа

У Пријестоници разговарано о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа

На Цетињу је данас одржана шеста панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори.

07.07.2016.

ЛГБТ панел дискусија сјутра у Будви

У Будви се сјутра, 8. јула, одржава седма панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“. У организацији догађаја учествују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права.

05.07.2016.

Интеграција Рома-питање од високе важности у агенди сваке политике

Интеграција Рома-питање од високе важности у агенди сваке политике

Трећи семинар о питањима Рома одржава се данас у Подгорици.,у организацији Делегације Европске уније у Црној Гори, у сарадњи са Генералним директоратом ЕК за политику сусједства и преговоре о проширењу.Семинар се ове године одржава на тему "Од ријечи до дјела – ка интеграцији Рома", а отворили су га Марта Гарсија Фидалго, координаторка за политику интегрисања Рома у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу и др Суад Нумановић, министар за људска и мањинска права у Влади Црне Горе.