Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

18.02.2017.

Представници/е Министарства на семинару о борби против трговине људима

Представници/е Министарства за људска и мањинска права учествовали/е су на семинару „Јачање капацитета представника/ца институција, медија и невладиних организација за дјеловање у области борбе против трговине људима”, који је организован за представнике/це институција, невладиних организација и медија у циљу јачања капацитета за идентификовање жртава трговине људима, као и унапређења координације и сарадње између кључних актера у борби против трговине људима, те квалитетнијег препознавања и поступања са жртвама трафикинга, нарочито са малољетним лицима која уживају посебну заштиту.

16.12.2016.

Министри Зенка и Љумовић представници Владе Црне Горе на овогодишњем Монтенегро Прајду

Министри Мехмед Зенка и Јанко Љумовић представници су Владе Црне Горе који ће ове године учествовати на Монтенегро Прајду, који се одржава сјутра 17. децембра у Подгорици.

13.12.2016.

Биљана Пејовић презентовала резултате Црне Горе у остваривању политика родне равноправности

Биљана Пејовић презентовала резултате Црне Горе у остваривању политика родне равноправности

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за права жена (УН Wомен) и Министарством за људска и мањинска права, окупио је кључне актере/ке из влада, парламената, цивилног друштва и међународних организација. Учесници/е конференције су имали прилику да размјене искуства у вези са изазовима у испуњавању родних стандарда предузетих у процесу придруживања ЕУ. На панелу на којем су говориле представнице институциоиналних механизама за родну равноправност из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине и Албаније, своју презентацију имала је и начелница Одјељења за родну равноправност у Министартсву за људска и мањинска права, Биљана Пејовић.

11.12.2016.

Завршетак шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организује завршну семинар/радионицу шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите.

09.12.2016.

Рјешење о формирању Радне групе за израду новог Плана активности за постизање родне равноправности 2017-2021.

На основу члана 41 став 1 Закона о државној управи („ Сл. лист РЦГ”, број 38/03 и „Сл. лист ЦГ”, бр.22/08, 42/11), а у вези са чланом 21 и 22 Закона о родној равноправности („ Сл. лист РЦГ”, бр. 46/07 и „ Сл. лист Црне Горе”, бр.73/10, 40/11, 35/15), Министар за људска и мањинска права доноси

09.12.2016.

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је данас на националној радионици „Дјеца с инвалидитетом у Црној Гори кроз објектив УН Конвенције о правима особа са са инвалидитетом”, коју је организовало Удружење младих са хендикепом Црне Горе у сарадњи с Европским форумом особа с инвалидитетом и УНИЦЕФом.

09.12.2016.

Едукација о заштити од насиља у породици и малољетничких присилних бракова

Едукација о заштити од насиља у породици и малољетничких присилних бракова

Министарство за људска и мањинска права је, у складу са Акционим планом поглавља 23, дана 09. децембра 2016., у Никшићу организовало едукацију родитеља, дјеце, ромских и египћанских активисткиња, службеника/ца државне управе о заштити од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском и египћанском популацијом.

05.12.2016.

Министар Зенка на конференцији поводом заштите од родно заснованог насиља као услова демократије и владавине права

Министар Зенка на конференцији поводом заштите од родно заснованог насиља као услова демократије и владавине права

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је данас на конференцији „Заштита од насиља у породици у пракси заснована на студијама случаја“ која је организована у склопу кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.

01.12.2016.

Круг Форума Јавних дијалога о питањима Рома завршен у Подгорици

Круг Форума Јавних дијалога о питањима Рома завршен у Подгорици

Круг Форума Јавних дијалога о имплементацији И приоритетним мјерама о питањима Рома, који се одржавају у Региону у протеклих неколико мјесеци, завршен је данас Форумом одржаном у Подгорици. Догађаји су организовани од стране Регионалног савјета за сарадњу (РЦЦ) Акционог тима Иницијативе Интеграција Рома 2020, у сарадњи са државним органима у Београду, Сарајеву, Приштини и Подгорици.

25.11.2016.

Одлука о поновљеном избору кандидата/киње за израду ПАПРР 2017-2021.

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министар за људска и мањинска права доноси