Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Уручени уговори нво-има за реализацију пројеката у области унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори

Уручени уговори нво-има за реализацију пројеката у области унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори
Датум објаве: 27.11.2019 13:39 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство  за људска и људска и мањинска права по други пут додјељује средства за пројекте невладиним организацијама које се баве заштитом и унапређењем људских права маргинализованих друштених група.

Генерална директорка Директората за унапређење и заштиту људских права и слобода, Бланка Радошевић Маровић је уручила уговоре невладиним организацијама, којима су одобрена средства Одлуком о расподјели средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација у области унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори за 2019. годину.

 „Када је у питању заштита и унапређење права ЛБГТИ особа у Црној Гори  ово министарство Влади Црне Горе  који ресор је у потпуности посвећен заштити права ове рањиве, маргинализоване групе“ саопштила је Радошевић Маровић.

„Веома смо задовољни како је прошле године текла релизација пројеката невладиних организација који су за претходну годину добили средства из буџета а која се односе на пројекте НВО везано за ЛБГТИ права, и то пројекте који треба да буду нама помоћ у креирању политика за заштиту ове рањиве групе и спровођење мјера зацртаних стратегијом за унапређење квалитета живота ЛГБТИ особа 2019-2023“, истакла је Радошевић Маровић.

Према ријечима Радошевић Маровић, оваква додјела се показала као добра јер се ствара сарадња на једном партнерском нивоу и боље везе са релевантним невладиним организацијама.

„Пројекте које смо имали прошле годиние значајно су нам помогли у реализацији мјера из стратегије,такође добили смо један вид корисних истарживања која су заправо показали гдје су проблеми и истовремено помогли нам у креирању смјерница за споровођење даље политике заштите ове рањиве групе, закључила је Радошевић Маровић.

Укупан износ додјељених средстава за област заштита и унапређење људских права ЛГБТИ особа за 2019. годину је 149.284,00 еура, а иста су расподијељена за реализацију 9 пројеката/програма, оцјењена од стране независних процјенивача са највећим бројем бодова.

Министарство за људска и мањинска права