Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Учесници/е Програма студентског активизма “Глас студентима” у посјети Министарству за људска и мањинска права

Учесници/е Програма студентског активизма “Глас студентима” у посјети Министарству за људска и мањинска права
Датум објаве: 28.06.2019 13:09 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Посјета учесника/ца организована је у оквиру пројекта „Уједињени можемо више – Глас студентима, подршка радницима”. Циљ пројекта који имплементира нво "Млади Роми" је подршка заштити социјалних, економских и политичких права Рома/Ромкиња и припадника/ца већинске популације у Црној Гори кроз јачање капацитета и синдикално дјеловање, а посјета министарству представља дио активности и план мониторинга и заговарања за јавни активизам младих у Црној Гори, с посебним нагласком на Роме/киње, као и особе са инвалидитетом.

Њима је представљена улога Министарства за људска и мањинска права у систему извршне власти, надлежности у контексту заштите и унапређења људских права и слобода, као и сарадња коју остварује са међународним и домаћим партнерима на креирању друштвеног амбијента. Поручено им је да је то друштвени амбијент у којем се људска права доследно поштују, а различитост и толеранција његују као основне вриједности које доприносе јачању кохезије црногорског друштва.

Представници министарства су упознали учеснике/ице са начином рада институције и са практичним активностима које Министарство реализује на јачању друштвеног прихватања маргинализованих друштвених група, посебно Рома/киња.

Представљене су им и публикација које је Министарство приредило у претходном периоду, а које имају за циљ информисање јавности о савременим међународним стандардима људских права и потреби њихове имплементације у Црној Гори.

У динамичном разговору са запосленима у Министарству показали значајан ниво познавања кључних појмова из области заштите од дискриминације.

Министарство за људска и мањинска права