Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка- Петровић: Велика подршка потенцијалним жртвама у Склоништу за жртве трговине људима

Зенка- Петровић: Велика подршка потенцијалним жртвама у Склоништу за жртве трговине људима
Датум објаве: 04.10.2017 16:05 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Законодавство из области заштите женских људских права је добро, међутим успјешна примјена истих још увијек је далеко од оног што се жели постићи, закључено је данас током разговора министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке са предсједницом НВО „Црногорски женски лоби“ Аидом Петровић и њеном сарадницом Валентином Влаховић.

Госпођа Петровић информисала је ближе министра о раду ове организације, те да иста већ тринаест година са Владом Црне Горе усјешно реализује пројектне активности у вези са функционисањем Склоништа за жртве трговине људима и СОС линије за жртве трафикинга.

Министар је са саговорницама размијенио утиске о изазовима са којима се сусријећу жене из њихове организације у оквирима подршке и пружања помоћи лицима која су потенцијалне жртве трговине људима. Он је упутио искрене ријечи хвале женама из ове невладине организације  за труд, несебичност, љубав коју улажу двадесетчетворочасовно сваког дана, како би се пружила неопходна помоћ лицима која су штићеници и штићенице Склоништа за жртве трговине људима.

Петровић је навела да су штићенице Склоништа, неријетко, малољетнице из ромске популације, због чега је ова организација додатно укључена у неколико пројеката који се односе управо на превенцију уговорених малољетних бракова код ромске популације, економско оснаживање жена из рањивих категорија, те обуке у вези са стицањем занатских вјештина.

Влаховић је упознала министра Зенку са радом Центра за реинтеграцију којег је ова организација успјешно покренула прошле године, а уз подршку Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) у Црној Гори. Према њеним ријечима, овај сервис подршке је и лицима која су боравила у Склоништу од великог значаја у циљу њиховог поновног и успјешног укључивања у друштво.

На састанку је договорено да ће министар наредних дана обићи Склониште и Центар за реинтеграцију.

Министарство за људска и мањинска права