Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

03.12.2014.

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor Leon Gjokaj, generalni direktor Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Sokolj Beganaj viši savjetnik u Ministarstvu boravili su u radnoj posjeti opštinama Tivat i Kotor. U ime Opštine Tivat prisustvovali su Jovanka Laličić, glavna administratorka i Bosiljka Radonjić, sekretarka Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti u ime nevladine organizacije „Udruženje Egipćana“ njen predsjednik Džafer Brahimi, dok su se u Kotoru sastali sa predstavnicima Opštine Kotor, Romeom Muhovićem samostalnim savjetnikom za manjinska narode i RE popuciju, kao i Anđelom Kučom, samostalnom savjetnico za socijalna pitanja.

27.11.2014.

Prva Regionalna konferencija „Zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

Prva Regionalna konferencija „Zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

Savjet Evrope i Evropska unija svojim zajedničkim projektom „ Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“ imaju za cilj da poboljšaju pristup pravima manjina na raznim nivoima vlasti ,u skladu sa standardima SE u ovoj oblasti, a prije svega u skladu sa Okvirnom konvencijom za zaštitu nacionalnih manjina i Evropskom poveljom o regionalnim i manjinskim jezicima.

01.11.2014.

Konferencija povodom Montenegro Prajda 2014.

Konferencija povodom  Montenegro Prajda 2014.

Na konferenciji za medije održanoj u PR centru povodom Montenegro Prajda 2014, generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda Leon Gjokaj istakao je da je prevashodni zadatak Vlade Crne Gore realizacija svih aktivnosti predviđenih Strategijom unapređenja kvaliteta života LGBT populacije za period 2013-2018.

08.10.2014.

Priština: saradnja sa Univerzitetima na Kosovu

Priština: saradnja sa Univerzitetima na Kosovu

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava predvođena generalnim direktorom Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica,Leonom Gjokajem, boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnolgije Vlade Republike Kosova povom upisa zainteresovanih kandidata iz Crne Gore na Univerzitete na Kosovu.

03.10.2014.

JAVNI POZIV za kandidaturu u procesu izbora za člana/icu u ime Crne Gore u Komitetu eksperata Evropske povelje za regionalne ili manjinske jezike

Pozivamo sve zainteresovane pojedince/ke da se kandiduju za člana/icu, u ime Crne Gore, Komiteta eksperata Evropske povelje za regionalne ili manjinske jezike.

30.09.2014.

Multikulturalizam naša zbilja

Multikulturalizam naša zbilja

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sinoć je u CNP-u svečano otvorio jedanaestu po redu manifestaciju Multikulturalizam naša zbilja koja predstavlja Crnu Goru kao primjer dobre prakse po pitanju afirmacije suživota.

29.09.2014.

Najava: Multikulturalizam naša zbilja

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvoriće večeras 29.09.2014. godine, jedanaestu po redu manifestaciju Multikulturalizam naša zbilja. Ovogodišnji slogan manifestacije je ,, Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za šta“.

19.09.2014.

Predstavnici Ministarstva u radnoj posjeti Republici Albaniji

Predstavnici Ministarstva u radnoj posjeti Republici Albaniji

Delegacija koju su činili prestavnici/a Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Ministarstva prosvjete Vlade Crne Gore, a koju je predvodio generalni direktor direktorata za manjinska prava Leon Gjokaj boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu prosvjete i sporta Vlade Republike Albanije.

16.09.2014.

Održan treći kvartalni sastanak sa predstavnicima/cama NVO

Održan treći kvartalni sastanak sa predstavnicima/cama NVO

U okviru redovnih aktivnosti predviđenih za treći kvartal tekuće godine , danas je u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava održan sastanak predstavnika ministarstva i NVO koji se bave pitanjima zaštite i unapređenja manjinskih prava. Sastanku su prisustvovali predstavnici/e sljedećih nevladinih organizacija: Forum Bošnjaka, ženskea RAE mreža ,,Prva“, Matica muslimanska, koalicija ,,Romi i Egipćani zajedno,” ,,Juventas”, Koalicija ,,Romski krug,”, CEDEM, ,,Mladi Romi” i ,,Građanska alijansa”.

11.09.2014.

Istraživanje o zastupljenosti manjina u organima državne uprave i službi Predsjednika Crne Gore, Skupštine Crne Gore, Vlade Crne Gore.

U skladu sa Programom rada Vlade Crne Gore za 2014. godinu i Akcionim planom za Poglavlje 23. ‚‚Pravosuđe i temeljna prava‚‚ Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Uprava za kadrove sprovode istraživanje u cilju prikupljanja podataka za izradu Informacije o zastupljenosti manjina u organima državne uprave i službi Predsjednika Crne Gore, Skupštine Crne Gore, Vlade Crne Gore.