Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

29.01.2015.

Dan interkulturalnosti – 29. januar

Dan  interkulturalnosti – 29. januar Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u Gimnaziji „25. maj“ u gradskoj Opštini Tuzi organizovalo tematski čas đacima drugog i trećeg razreda povodom Dana interkulturalnosti, 29-og januara. Tema časa bila je „Crna Gora – primjer interkulturalne države na Zapadnom Balkanu”...

19.01.2015.

Ministar Numanović u posjeti Albanskom nacionalnom savjetu

Ministar Numanović u posjeti Albanskom nacionalnom savjetu

Ministar dr Suad Numanović posjetio je danas, u okviru svoje radne posjete Opštini Ulcinj, sa svojim saradnicima/ama i Albanski nacionalni savjet. Tom prilikom Ministar je razgovarao sa predsjednikom savjeta gospodinom Gencijem Nimanbeguom.

06.12.2014.

Dogovoreno održavanje I. sjednice Mješovitog odbora između Republike Hrvatske i Crne Gore

Dogovoreno održavanje I. sjednice Mješovitog odbora između Republike Hrvatske i Crne Gore

Mersudin Gredić, sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore i kopredsjedavajući crnogorskog dijela međuvladinog Mješovitog odbora, sastao se u petak, 5. novembra, 2014.godine sa Darijom Krstičević, šeficom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i kopredsjedavajućom hrvatskog dijela međuvladinog Mješovitog odbora.

04.12.2014.

Najava: Sjednica Mješovitog odbora za praćenje sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori

Sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i kopredsjedavajući Mješovitog odbora za praćenje sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori, g-din Mersudin Gredić, i sekretar Mješovitog odbora, g-din Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, boraviće sjutra, 05.12.2014. godine u službenoj posjeti Republici Hrvatskoj, prilikom čega će se sastati sa g-đom Darijom Krstičević, kopredsjedavajućom Mješovitog odbora u ime Vlade Republike Hrvatske, u cilju postizanja dogovora o budućoj saradnji.

03.12.2014.

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Leon Gjokaj, generalni direktor Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Sokolj Beganaj viši savjetnik u Ministarstvu boravili su u radnoj posjeti opštinama Tivat i Kotor. U ime Opštine Tivat prisustvovali su Jovanka Laličić, glavna administratorka i Bosiljka Radonjić, sekretarka Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti u ime nevladine organizacije „Udruženje Egipćana“ njen predsjednik Džafer Brahimi, dok su se u Kotoru sastali sa predstavnicima Opštine Kotor, Romeom Muhovićem samostalnim savjetnikom za manjinska narode i RE popuciju, kao i Anđelom Kučom, samostalnom savjetnico za socijalna pitanja.

27.11.2014.

Prva Regionalna konferencija „Zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

Prva Regionalna konferencija „Zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

Savjet Evrope i Evropska unija svojim zajedničkim projektom „ Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“ imaju za cilj da poboljšaju pristup pravima manjina na raznim nivoima vlasti ,u skladu sa standardima SE u ovoj oblasti, a prije svega u skladu sa Okvirnom konvencijom za zaštitu nacionalnih manjina i Evropskom poveljom o regionalnim i manjinskim jezicima.

01.11.2014.

Konferencija povodom Montenegro Prajda 2014.

Konferencija povodom  Montenegro Prajda 2014.

Na konferenciji za medije održanoj u PR centru povodom Montenegro Prajda 2014, generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda Leon Gjokaj istakao je da je prevashodni zadatak Vlade Crne Gore realizacija svih aktivnosti predviđenih Strategijom unapređenja kvaliteta života LGBT populacije za period 2013-2018.

08.10.2014.

Priština: saradnja sa Univerzitetima na Kosovu

Priština: saradnja sa Univerzitetima na Kosovu

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava predvođena generalnim direktorom Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica,Leonom Gjokajem, boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnolgije Vlade Republike Kosova povom upisa zainteresovanih kandidata iz Crne Gore na Univerzitete na Kosovu.

03.10.2014.

JAVNI POZIV za kandidaturu u procesu izbora za člana/icu u ime Crne Gore u Komitetu eksperata Evropske povelje za regionalne ili manjinske jezike

Pozivamo sve zainteresovane pojedince/ke da se kandiduju za člana/icu, u ime Crne Gore, Komiteta eksperata Evropske povelje za regionalne ili manjinske jezike.

30.09.2014.

Multikulturalizam naša zbilja

Multikulturalizam naša zbilja

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sinoć je u CNP-u svečano otvorio jedanaestu po redu manifestaciju Multikulturalizam naša zbilja koja predstavlja Crnu Goru kao primjer dobre prakse po pitanju afirmacije suživota.