Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

21.06.2013.

Министар учествовао на презентацији Студије о препрекама у образовању у Црној Гори

Министар учествовао на презентацији Студије о препрекама у образовању у Црној Гори Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић говорио је на презентацији Студије о препрекама у образовању у Црној Гори

05.06.2013.

Саопштење за јавност

И поред чињенице да смо се у неколико наврата обраћали јавности везано за процес избора чланова мањинских савјета, а поводом оптужби Добрила Дедеића на рачун министра за људска и мањинска права др Суада Нумановића и помоћника министра Сабахудина Делића да раде против интереса Срба, Министарство за људска и мањинска права се оглашава следећим саопштењем:

28.05.2013.

Саопштење Министарства за људска и мањинска права

Поводом све већег интересовања институција и појединаца, а по истеку рока за предају документације за пријављивање припадника мањинских народа за учешће на електорској скупштини за избор чланова мањинских савјета у Црној Гори, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност о сљедећем:

08.05.2013.

Отпочео Међународни скуп под називом „Мултикултуралност и образовање мањина“

Отпочео Међународни скуп под називом „Мултикултуралност и образовање мањина“

Данас је у Подгорици одпочео Међународни скуп под називом „Мултикултуралност и образовање мањина“ а у организацији Министарства за људска и мањинска права, у склопу радног тијела - Агенције за подршку интеркултуралном образовању у оквиру Пројекта С.И.М.П.Л.Е (Јачање идентитета припадника мањина води равноправности).

07.05.2013.

Министарство за људска и мањинска права организује Међународни скуп под називом „Мултикултуралност и образовање мањина“

Министарство за људска и мањинска права, у склопу радног тијела - Агенције за подршку интеркултуралном образовању у оквиру Пројекта С.И.М.П.Л.Е (Јачање идентитета припадника мањина води равноправности), иновативне иницијативе у развијању сарадње и јачању капацитета институција у земљама јадранске регије, организује Међународни скуп под називом „Мултикултуралност и образовање мањина“, 8-9. маја 2013. године у Подгорици.

25.04.2013.

Министарство за људска и мањинска права је организовало Округли сто на којем је представљен Предлог плана предсједавања Црне Горе “Декадом укључења Рома 2005-2015”

Министарство за људска и мањинска права је организовало Округли сто на којем је представљен Предлог плана предсједавања Црне Горе “Декадом укључења Рома 2005-2015”

Министарство за људска и мањинска права је данас организовало Округли сто на којем је представљен Предлог плана предсједавања Црне Горе “Декадом укључења Рома 2005-2015”.

24.04.2013.

Министарство за људска и мањинска права организује Округли сто на којем ће представити Предлог плана предсједавања Црне Горе Декадом укључења Рома

Министарство за људска и мањинска права организује Округли сто на којем ће представити Предлог плана предсједавања Црне Горе “Декадом укључења Рома 2005-2015”.

22.04.2013.

Министарство за људска и мањинска права поводом текста објављеног у дневним новима Дан, 22.04.2013 године оглашава се сљедећим саопштењем

Поводом текста објављеног у дневним новима Дан, 22.04.2013.године, под насловом »Милов режим прогони Албанце«, Министарство за људска и мањинска права се оглашава сљедећим саопштењем за јавност:

19.04.2013.

Министарство објавило јавни позив за изборе чланова савјета мањина

Министарство за људска и мањинска права је данас, 19. априла 2013. године, објавило јавни позив за пријављивање припадника мањинских народа и других мањинских националних заједница за учешће на електорским скупштинама за изборе чланова савјета мањина.

18.04.2013.

Правила за изборе чланова Савјета мањинског народа или друге мањинске националне заједнице

Правила за изборе чланова Савјета мањинског народа или друге мањинске националне заједнице