Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

14.04.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са Полицијском академијом

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и директорица Полицијске академије Милица Пајовић потписаће сјутра, 15. априла 2015. године, Меморандум о сарадњи.

09.04.2015.

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

Министарство за људска и мањинска права организовало је предавање на тему “Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“ проф. др сц Љатифа Демира у мултимедијалној сали КИЦ-а Будо Томовић у Подгорици.Предавање је организовано поводом 8. априла, Свјетског дана Рома.

07.04.2015.

Најава: Награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Министарство за људска и мањинска права и Министарство културе поводом 8. априла, Свјетског дана Рома, организују свечаност на којој ће бити уручена Плакета за најбољи истраживачки прилог на основу редовног годишњег конкурса објављен у медијима у 2014. години, на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори".

23.03.2015.

Најава: округли сто "Мањински народи у процесу ЕУ интеграција"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће сјутра, 24. марта, округли сто на тему „Мањински народи у процесу ЕУ интеграција“ који ће се одржати у хотелу Подгорица, са почетком у 10 часова.

11.03.2015.

Министар др Нумановић у посјети Хрватском националном вијећу

Министар др Нумановић у посјети Хрватском националном вијећу

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић са својим сарадницима/ама посјетио је Хрватско национално вијеће и разговарао са предсједником Звонимиром Дековићем.

03.03.2015.

Истраживање у циљу прикупљања података за израду Информације о заступљености мањина у државним органима

Државни органи у обавези су да попуњене упитнике доставе Министарству за људска и мањинска права, најкасније до 18. марта 2015. године, и то у прилогу акта у којем ће бити назначено; колики је укупан број запослених државних службеника и намјештеника у том органу (посебно наведен број запослених на неодређено и запослених на одређено вријеме) и колико је упитника попуњено од стране испитаника. Упитник не попуњавају приправници и лица која су ангажована по основу уговора.

29.01.2015.

Дан интеркултуралности – 29. јануар

Дан  интеркултуралности – 29. јануар

Министарство за људска и мањинска права данас је у Гимназији „25. мај“ у градској Општини Тузи организовало тематски час ђацима другог и трећег разреда поводом Дана интеркултуралности, 29-ог јануара. Тема часа била је „Црна Гора – примјер интеркултуралне државе на Западном Балкану”...

19.01.2015.

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету

Министар др Суад Нумановић посјетио је данас, у оквиру своје радне посјете Општини Улцињ, са својим сарадницима/ама и Албански национални савјет. Том приликом Министар је разговарао са предсједником савјета господином Генцијем Ниманбегуом.

06.12.2014.

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе

Мерсудин Гредић, секретар Министарства за људска и мањинска права Владе Црне Горе и копредсједавајући црногорског дијела међувладиног Мјешовитог одбора, састао се у петак, 5. новембра, 2014.године са Даријом Крстичевић, шефицом Државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске и копредсједавајућом хрватског дијела међувладиног Мјешовитог одбора.

04.12.2014.

Најава: Сједница Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори

Секретар Министарства за људска и мањинска права и копредсједавајући Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори, г-дин Мерсудин Гредић, и секретар Мјешовитог одбора, г-дин Предраг Митровић, директор Управе за дијаспору у Министарству вањских послова и европских интеграција, боравиће сјутра, 05.12.2014. године у службеној посјети Републици Хрватској, приликом чега ће се састати са г-ђом Даријом Крстичевић, копредсједавајућом Мјешовитог одбора у име Владе Републике Хрватске, у циљу постизања договора о будућој сарадњи.