Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

28.04.2015.

Остваривање мањинских права у Црној Гори и Републици Хрватској

Остваривање мањинских права у Црној Гори и Републици Хрватској Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић разговарао је данас са члановима/ицама међувладиног Мјешовитог одбора за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори. Састанку су присуствовали и амбасадорка Републике Хрватске у Црној Гори Њ.Е. Ивана Перић, конзул герант Републике Хрватске у Котору г-дин Хрвоје Вуковић и амбасадор Црне Горе у Републици Хрватској Њ.Е. Игор Грађевић.

27.04.2015.

Најава: Заштита мањина у Црној Гори и Хрватској

И сједница међувладиног Мјешовитог одбора (ММО) за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори, одржаће се сјутра, 28. априла 2015. године у хотелу “Рамада” у Подгорици са почетком у 10:00 часова.

27.04.2015.

Презентација уписа ИX генерације на Полицијску академију

Презентација уписа ИX генерације на Полицијску академију

Данас је у сарадњи ЈУ ВСШ Полицијске академије, Министарства за људска и мањинска права и Националног савјета Албанаца у Црној Гори промовисана прича о уписној политици на Академији. Презентација је одржана у средњој мјешовитој школи "Братство и јединство" у Улцињу.

17.04.2015.

Посјета Савјету Муслиманског народа Црне Горе

Посјета Савјету Муслиманског народа Црне Горе

Министар др Суад Нумановић посјетио је данас, са својим сарадницима/ама Савјет Муслиманског народа Црне Горе и том приликом разговарао са предсједником савјета господином Сабријом Вулићем.

14.04.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са Полицијском академијом

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и директорица Полицијске академије Милица Пајовић потписаће сјутра, 15. априла 2015. године, Меморандум о сарадњи.

09.04.2015.

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

Министарство за људска и мањинска права организовало је предавање на тему “Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“ проф. др сц Љатифа Демира у мултимедијалној сали КИЦ-а Будо Томовић у Подгорици.Предавање је организовано поводом 8. априла, Свјетског дана Рома.

07.04.2015.

Најава: Награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Министарство за људска и мањинска права и Министарство културе поводом 8. априла, Свјетског дана Рома, организују свечаност на којој ће бити уручена Плакета за најбољи истраживачки прилог на основу редовног годишњег конкурса објављен у медијима у 2014. години, на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори".

23.03.2015.

Најава: округли сто "Мањински народи у процесу ЕУ интеграција"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће сјутра, 24. марта, округли сто на тему „Мањински народи у процесу ЕУ интеграција“ који ће се одржати у хотелу Подгорица, са почетком у 10 часова.

11.03.2015.

Министар др Нумановић у посјети Хрватском националном вијећу

Министар др Нумановић у посјети Хрватском националном вијећу

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић са својим сарадницима/ама посјетио је Хрватско национално вијеће и разговарао са предсједником Звонимиром Дековићем.

03.03.2015.

Истраживање у циљу прикупљања података за израду Информације о заступљености мањина у државним органима

Државни органи у обавези су да попуњене упитнике доставе Министарству за људска и мањинска права, најкасније до 18. марта 2015. године, и то у прилогу акта у којем ће бити назначено; колики је укупан број запослених државних службеника и намјештеника у том органу (посебно наведен број запослених на неодређено и запослених на одређено вријеме) и колико је упитника попуњено од стране испитаника. Упитник не попуњавају приправници и лица која су ангажована по основу уговора.