Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

22.12.2015.

Одржан ИВ квартални састанак са невладиним организацијама

Одржан ИВ квартални састанак са невладиним организацијама У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је ИВ квартални састанак Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права. Састанку су присуствовали представници/е НВО”,Млади Роми”,”Почетак”,”Хуманитарац”, Матица Муслиманска, Центар за либералне студије, Јувентас, Цедем, Грађанске алијансе и Хрватског грађанског друштва.

10.12.2015.

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 11. децембра, са почетком у 13 х, округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у хотелу „ Франца“ у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић обратиће се у уводном дијелу, док ће о положају ромске заједнице у нашој земљи и даљој интегративној перспективи говорити представницици Министарства за људска и мањинска права, представници/е невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем ромске и египћанске популације и Ромског савјета.

27.11.2015.

Листа кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола

Листа кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација)("Службени лист ЦГ бр.07/12") Министартсво за људска и мањинска права објављује листу кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола.

18.11.2015.

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

У Министарству за људска и мањинска права ће сјутра, 19. новембра, са почетком у 10х, бити презентован први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник.

18.11.2015.

Одлука о избору кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побочљшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.

Министарство за људска и мањинска права упутило је Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побољшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.(радни назив), који је објављан на интернет страници Министарстваза људска и мањинска права 02.11.2015. године, а којим је предвиђено да невладине организације у Радној групи имају шест представника/ца.

02.11.2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ

Министарство за људска и мањинска права упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање кандидата/кандидаткиње за члана/чланицу Радне групе за израду Нацрта закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола...

16.10.2015.

Стандарди, изазови, препреке и праксе у процесу једнаког и гарантованог приступа правди женама у циљу заштите њихових права

Стандарди, изазови, препреке и праксе  у процесу једнаког и гарантованог приступа правди женама у циљу заштите њихових права

Представнице Министарства за људска и мањинска права начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић и савјетница Татјана Анђелић, учествовале су на Конференцији „Гарантовање једнаког приступа правди женама“, која се одржава 15-16. октобра у Берну. Конференција је у организацији Савјета Европе и Федералне канцеларије за родну равноправност Швајцарске.

07.10.2015.

ИИИ квартални састанак са невладиним организацијама које се баве заштитом права мањинских народа

ИИИ квартални састанак са невладиним организацијама које се баве заштитом права мањинских народа

У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је ИИИ квартални састанак Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинксих националних заједница и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права. Ссатанку су присуствовали представници/е НВО”,Млади Роми”,”Почетак”,”Хуманитарац”, Матица Муслиманска, Центар за либералне студије, Јувентас, Цедем, Грађанске алијансе и Хрватског грађанског друштва.

09.09.2015.

Најава: Округли сто "Мањински народи у процесу НАТО интеграција"

Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Комуникационим тимом Савјета за чланство Црне Горе у НАТО, организује округли сто на тему „Мањински народи у процесу НАТО интеграција”, која ће се одржати сјутра 10. септембра, 2015. године у хотелу „Подгорица” , са почетком у 9:30х.