Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

18.07.2017.

Najava: Drugi Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola sjutra u Tivtu

Najava: Drugi Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola sjutra u Tivtu Drugi Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola održaće se sjutra, 19. jula, u Tivtu, u sali Opštine sa početkom u 11h.

14.07.2017.

Najava: U ponedjeljak o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola u Ulcinju

Najava: U ponedjeljak o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola u Ulcinju

Prvi Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola održaće se u ponedjeljak, 17. jula, u Ulcinju, u sali Opštine sa početkom u 11h.

11.07.2017.

Obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SRFJ

Obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SRFJ

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu 1991-2001., delegacija Vlade Crne Gore, u čijem sastavu su bili potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, položila je danas cvijeće na spomen obilježje u parku „Pobrežje“, u Podgorici... Video

10.07.2017.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti za uključivanje u Javnu raspravu o Nacrtu zakona izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12), pokreće javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

05.07.2017.

Održan Javni dijalog forum u okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017

Održan Javni dijalog forum u okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017

U okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017, u Podgorici je održan Javni dijalog forum u organizaciji Regionalnog savjeta za saradnju i Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Događaj je bio prilika za prezentaciju realizovanih mjera po oblastima iz Izvještaja o sprovođenju Akcionog plana za 2016. godinu, te realizaciji Zaključaka sa seminara “ Od riječi do djela ka integracija Roma”, održanog prošle godine u Podgorici.

04.07.2017.

Najava: Javni dijalog forum

U okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017, u Podgorici će sjutra biti održan Javni dijalog forum u organizaciji Regionalnog savjeta za saradnju i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

14.06.2017.

Crna Gora- Albanija: Unaprijediti korišćenje pretpristupne pomoći kroz prekograničnu saradnju

Crna Gora- Albanija: Unaprijediti korišćenje pretpristupne pomoći kroz prekograničnu saradnju

Generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Leon Gjokaj i generalni direktor za obrazovanje manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete Marash Dukaj razgovarali su sa relevantnim predstavnicima/ama Vlade Republike Albanije o potrebi produbljivanja dalje saradnje u oblastima ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, zaštite kulturnih dobara i valorizacije manjih istorijskih centara, sporta i unaprijeđenja infrastrukture (Velipoja-Ulcinj, Shiroka – Krajina).

08.06.2017.

Poziv

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice („Službeni list Crne Gore”, broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini.

31.05.2017.

Poziv za učešće na elektorskoj skupštini pripadnicima/ama romske etničke zajednice

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice („Službeni list Crne Gore”, broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini pripadnicima/ama romske etničke zajednice za prijavljivanje za učešće na elektorskoj skupštini za izbor članova romskog nacionalnog Savjeta.

25.05.2017.

Poziv za učešće na elektorskoj skupštini

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice(„Službeni list Crne Gore”,broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava,objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini.