Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

05.07.2017.

Održan Javni dijalog forum u okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017

Održan Javni dijalog forum u okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017 U okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017, u Podgorici je održan Javni dijalog forum u organizaciji Regionalnog savjeta za saradnju i Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Događaj je bio prilika za prezentaciju realizovanih mjera po oblastima iz Izvještaja o sprovođenju Akcionog plana za 2016. godinu, te realizaciji Zaključaka sa seminara “ Od riječi do djela ka integracija Roma”, održanog prošle godine u Podgorici.

04.07.2017.

Najava: Javni dijalog forum

U okviru nacionalne Platforme za integraciju Roma 2017, u Podgorici će sjutra biti održan Javni dijalog forum u organizaciji Regionalnog savjeta za saradnju i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

14.06.2017.

Crna Gora- Albanija: Unaprijediti korišćenje pretpristupne pomoći kroz prekograničnu saradnju

Crna Gora- Albanija: Unaprijediti korišćenje pretpristupne pomoći kroz prekograničnu saradnju

Generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Leon Gjokaj i generalni direktor za obrazovanje manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete Marash Dukaj razgovarali su sa relevantnim predstavnicima/ama Vlade Republike Albanije o potrebi produbljivanja dalje saradnje u oblastima ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, zaštite kulturnih dobara i valorizacije manjih istorijskih centara, sporta i unaprijeđenja infrastrukture (Velipoja-Ulcinj, Shiroka – Krajina).

08.06.2017.

Poziv

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice („Službeni list Crne Gore”, broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini.

31.05.2017.

Poziv za učešće na elektorskoj skupštini pripadnicima/ama romske etničke zajednice

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice („Službeni list Crne Gore”, broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini pripadnicima/ama romske etničke zajednice za prijavljivanje za učešće na elektorskoj skupštini za izbor članova romskog nacionalnog Savjeta.

25.05.2017.

Poziv za učešće na elektorskoj skupštini

Na osnovu člana 6 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice(„Službeni list Crne Gore”,broj 012/13), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava,objavljuje Poziv za učešće na elektorskoj skupštini.

10.04.2017.

Susret Zenka- Hoti: Integrisati crnogorsku zajednicu na Kosovu

Susret Zenka- Hoti: Integrisati crnogorsku zajednicu na Kosovu

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka susreo se i razgovarao sa zamjenikom ministra kulture,omladine i sporta Republike Kosovo gospodinom Redžepom Hotijem kojeg je upoznao sa djelokrugom rada Ministarstva za ljudska i manjinska prava i obavezama ovog resora u procesu evropskih integracija.

17.03.2017.

Susret Zenka - Hoti: Intenzivirati saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa

Susret Zenka - Hoti: Intenzivirati saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa

Crna Gora i Republika Kosovo intenziviraće saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa, ocijenjeno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i ministra finansija u Vladi Republike Kosovo Avdulaha Hotija.

07.02.2017.

Crna Gora potvrdila trajnu posvećenost unaprijeđenju i zaštiti prava nacionalnih manjina

Crna Gora potvrdila trajnu posvećenost unaprijeđenju i zaštiti prava nacionalnih manjina

U Crnoj Gori vlada klima dobrih odnosa, tolerancije i razumijevanja, istaknuto je na seminaru o sprovođenju Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina u Crnoj Gori. Seminar je otvorio ministar Zenka koji je podsjetio na tradicionalno dobre međuetničke odnose u Crnoj Gori, u kojoj manjinski narodi i država Crna Gora dijele iste vrijednosti.

27.01.2017.

Obilježana 24. godišnjica smrti Srđana Aleksića

Obilježana 24. godišnjica smrti Srđana Aleksića

I ove godine, u organizaciji Foruma Bošnjaka, okitićeno je Drvo ponosa, namijenjeno Srđanu, na bulevaru na Pobrežju, koji, na predlog Foruma Bošnjaka Crne Gore, od 11. jula 2013. godine, nosi ime Srđana Aleksića. Podsjećamo da je Srđan Aleksić bio plivačka nada bivše Jugoslavije, amaterski glumac i svih koji su ga poznavali. Srđan je, po cijenu vlastitog života, uspio spasiti život prijatelju i sugrađanini Alenu Glavoviću, u vremenu kada se ljudski život cijenio vrlo malo, a svijest ljudi bila značajno pomračena.