Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

05.06.2013.

Saopštenje za javnost

I pored činjenice da smo se u nekoliko navrata obraćali javnosti vezano za proces izbora članova manjinskih savjeta, a povodom optužbi Dobrila Dedeića na račun ministra za ljudska i manjinska prava dr Suada Numanovića i pomoćnika ministra Sabahudina Delića da rade protiv interesa Srba, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava se oglašava sledećim saopštenjem:

28.05.2013.

Saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Povodom sve većeg interesovanja institucija i pojedinaca, a po isteku roka za predaju dokumentacije za prijavljivanje pripadnika manjinskih naroda za učešće na elektorskoj skupštini za izbor članova manjinskih savjeta u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava javnost o sljedećem:

08.05.2013.

Otpočeo Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“

Otpočeo Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“

Danas je u Podgorici odpočeo Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“ a u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u sklopu radnog tijela - Agencije za podršku interkulturalnom obrazovanju u okviru Projekta S.I.M.P.L.E (Jačanje identiteta pripadnika manjina vodi ravnopravnosti).

07.05.2013.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u sklopu radnog tijela - Agencije za podršku interkulturalnom obrazovanju u okviru Projekta S.I.M.P.L.E (Jačanje identiteta pripadnika manjina vodi ravnopravnosti), inovativne inicijative u razvijanju saradnje i jačanju kapaciteta institucija u zemljama jadranske regije, organizuje Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“, 8-9. maja 2013. godine u Podgorici.

25.04.2013.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo Okrugli sto na kojem je predstavljen Predlog plana predsjedavanja Crne Gore “Dekadom uključenja Roma 2005-2015”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo Okrugli sto na kojem je predstavljen Predlog plana predsjedavanja Crne Gore “Dekadom uključenja Roma 2005-2015”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je danas organizovalo Okrugli sto na kojem je predstavljen Predlog plana predsjedavanja Crne Gore “Dekadom uključenja Roma 2005-2015”.

24.04.2013.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje Okrugli sto na kojem će predstaviti Predlog plana predsjedavanja Crne Gore Dekadom uključenja Roma

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje Okrugli sto na kojem će predstaviti Predlog plana predsjedavanja Crne Gore “Dekadom uključenja Roma 2005-2015”.

22.04.2013.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava povodom teksta objavljenog u dnevnim novima Dan, 22.04.2013 godine oglašava se sljedećim saopštenjem

Povodom teksta objavljenog u dnevnim novima Dan, 22.04.2013.godine, pod naslovom »Milov režim progoni Albance«, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava se oglašava sljedećim saopštenjem za javnost:

19.04.2013.

Ministarstvo objavilo javni poziv za izbore članova savjeta manjina

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je danas, 19. aprila 2013. godine, objavilo javni poziv za prijavljivanje pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica za učešće na elektorskim skupštinama za izbore članova savjeta manjina.

18.04.2013.

Pravila za izbore članova Savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice

Pravila za izbore članova Savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice

11.04.2013.

Poziv za upis romske i egipćanske djece u I razred osnovne škole

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u okviru svojih nadležnosti, između ostalog radi i na unapređenju položaja Roma i Egipćana i njihovom integracijom u sve tokove društvenog života. Jedan od važnih segmenata integracije je i obuhvat djece u formalnim vidovima obrazovanja.