Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

24.10.2013.

Održana prva Javna rasprava Nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola

Održana prva Javna rasprava Nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je u Plavu prvu Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, 23. oktobra, 2013. godine. Na Javnoj raspravi učestvovali su predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava – Mersudin Gredić i Fikret Ljuljanović koji su prisutne upoznali sa tekstom Nacrta Zakona.

10.10.2013.

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio Muslimanski savjet u Crnoj Gori

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio Muslimanski savjet u Crnoj Gori

U razgovoru sa Sabrijom Vulićem, predsjednikom i Kadrijom Kurpejovićem, sekretarom Muslimanskog savjeta, ministar Numanović je još jednom istakao na veoma značajnu ulogu savjeta u institucionalnom unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, kao i neophodnoj bližoj saradnji savjeta i resornog Ministarstva. Očekivanja ministra su da Muslimanski savjet, kao i drugi konstituisani savjeti, u narednom periodu treba da posebno obrate pažnju na korišćenju kapaciteta koja im je dao Zakon o manjinskim pravima i slobodama.

08.10.2013.

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport Vlade Republike Albanije

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport  Vlade Republike Albanije

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore na čelu sa sekretarom ministarstva Mersudinom Gredićem i ambasadorom Crne Gore u Albaniji Ferhatom Dinoshom boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport Vlade Republike Albanije.

03.10.2013.

JAVNI POZIV

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12), pokreće javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola i upućuje

02.10.2013.

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio Romski savjet

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio Romski savjet

Danas je ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio Romski savjet i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom i potpredsjednikom Savjeta Isenom Gašijem i Muhamedom Ukovićem.

27.09.2013.

Javna rasprava u Skupštini Crne Gore

Javna rasprava u Skupštini Crne Gore

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i Institut za otvoreno društvo iz Budimpešte organizovali su danas javnu raspravu u Plavoj sali Skupštine Crne Gore na temu "IPA 2014 – 2020 i inkluzija Roma i Egipćana u Crnoj Gori".

26.09.2013.

Otpočeo 25. sastanak Međunarodnog nadzornog komiteta Dekade uključenja Roma

Otpočeo 25. sastanak Međunarodnog nadzornog komiteta Dekade uključenja Roma

Prva aktivnost u toku jednogodišnjeg crnogorskog predsjedavanja jeste 25. sastanak Međunarodnog nadzornog komiteta, koji se održava 26. i 27. septembra 2013. godine, u Hotelu »Ramada« u Podgorici.

25.09.2013.

25. sastanak Međunarodnog nadzornog komiteta Dekade uključenja Roma

Crna Gora je u junu ove godine preuzela jednogodišnje predsjedavanje regionalnom inicijativom »Dekada uključenja Roma 2005-2015«. Prva aktivnost u toku našeg jednogodišnjeg predsjedavanja je 25. sastanak Međunarodnog nadzornog komiteta, koji se održava 26. i 27. septembra 2013. godine, u Hotelu »Ramada« u Podgorici, sa početkom u 09.15 sati.

20.09.2013.

Ministar za ljudska i manjinska prava danas posjetio novoizabrani sastav Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori

Ministar za ljudska i manjinska prava danas posjetio novoizabrani sastav Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori

Danas je ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio novoizabrani sastav Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori.

09.09.2013.

Počeo upis studenata iz Crne Gore na Univerzitetima u Albaniji

Počeo upis studenata iz Crne Gore na Univerzitetima u Albaniji

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za nauku i obrazovanje Republike Albanije je i ove godine objezbijedilo kvote za kandidate/kinje koji su izrazili želju da studiraju na jednom od univerziteta u Albaniji.