Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda

27.04.2015.

Najava: Zaštita manjina u Crnoj Gori i Hrvatskoj

I sjednica međuvladinog Mješovitog odbora (MMO) za sprovođenje Sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori, održaće se sjutra, 28. aprila 2015. godine u hotelu “Ramada” u Podgorici sa početkom u 10:00 časova.

27.04.2015.

Prezentacija upisa IX generacije na Policijsku akademiju

Prezentacija upisa IX generacije na Policijsku akademiju

Danas je u saradnji JU VSŠ Policijske akademije, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori promovisana priča o upisnoj politici na Akademiji. Prezentacija je održana u srednjoj mješovitoj školi "Bratstvo i jedinstvo" u Ulcinju.

17.04.2015.

Posjeta Savjetu Muslimanskog naroda Crne Gore

Posjeta Savjetu Muslimanskog naroda Crne Gore

Ministar dr Suad Numanović posjetio je danas, sa svojim saradnicima/ama Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom savjeta gospodinom Sabrijom Vulićem.

14.04.2015.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Policijskom akademijom

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i direktorica Policijske akademije Milica Pajović potpisaće sjutra, 15. aprila 2015. godine, Memorandum o saradnji.

09.04.2015.

“Osnovni istorijski pojmovi romskog jezika, kulture i umjetnosti u Evropi“

“Osnovni istorijski pojmovi romskog jezika, kulture i umjetnosti u Evropi“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je predavanje na temu “Osnovni istorijski pojmovi romskog jezika, kulture i umjetnosti u Evropi“ prof. dr sc Ljatifa Demira u multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović u Podgorici.Predavanje je organizovano povodom 8. aprila, Svjetskog dana Roma.

07.04.2015.

Najava: Nagrada za najbolji istraživački prilog na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture povodom 8. aprila, Svjetskog dana Roma, organizuju svečanost na kojoj će biti uručena Plaketa za najbolji istraživački prilog na osnovu redovnog godišnjeg konkursa objavljen u medijima u 2014. godini, na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".

23.03.2015.

Najava: okrugli sto "Manjinski narodi u procesu EU integracija"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvoriće sjutra, 24. marta, okrugli sto na temu „Manjinski narodi u procesu EU integracija“ koji će se održati u hotelu Podgorica, sa početkom u 10 časova.

11.03.2015.

Ministar dr Numanović u posjeti Hrvatskom nacionalnom vijeću

Ministar dr Numanović u posjeti Hrvatskom nacionalnom vijeću

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sa svojim saradnicima/ama posjetio je Hrvatsko nacionalno vijeće i razgovarao sa predsjednikom Zvonimirom Dekovićem.

03.03.2015.

Istraživanje u cilju prikupljanja podataka za izradu Informacije o zastupljenosti manjina u državnim organima

Državni organi u obavezi su da popunjene upitnike dostave Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, najkasnije do 18. marta 2015. godine, i to u prilogu akta u kojem će biti naznačeno; koliki je ukupan broj zaposlenih državnih službenika i namještenika u tom organu (posebno naveden broj zaposlenih na neodređeno i zaposlenih na određeno vrijeme) i koliko je upitnika popunjeno od strane ispitanika. Upitnik ne popunjavaju pripravnici i lica koja su angažovana po osnovu ugovora.

29.01.2015.

Dan interkulturalnosti – 29. januar

Dan  interkulturalnosti – 29. januar

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u Gimnaziji „25. maj“ u gradskoj Opštini Tuzi organizovalo tematski čas đacima drugog i trećeg razreda povodom Dana interkulturalnosti, 29-og januara. Tema časa bila je „Crna Gora – primjer interkulturalne države na Zapadnom Balkanu”...