Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

24.10.2013.

Одржана прва Јавна расправа Нацрту Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола

Одржана прва Јавна расправа Нацрту Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола Министарство за људска и мањинска права организовало је у Плаву прву Јавну расправу о Нацрту Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, 23. октобра, 2013. године. На Јавној расправи учествовали су представници Министарства за људска и мањинска права – Мерсудин Гредић и Фикрет Љуљановић који су присутне упознали са текстом Нацрта Закона.

10.10.2013.

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Муслимански савјет у Црној Гори

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Муслимански савјет у Црној Гори

У разговору са Сабријом Вулићем, предсједником и Кадријом Курпејовићем, секретаром Муслиманског савјета, министар Нумановић је још једном истакао на веома значајну улогу савјета у институционалном унапређењу и заштити права мањинских народа и других мањинских националних заједница, као и неопходној ближој сарадњи савјета и ресорног Министарства. Очекивања министра су да Муслимански савјет, као и други конституисани савјети, у наредном периоду треба да посебно обрате пажњу на коришћењу капацитета која им је дао Закон о мањинским правима и слободама.

08.10.2013.

Делегација Министарства за људска и мањинска права боравила је у радној посјети Министарству за образовање и спорт Владе Републике Албаније

Делегација Министарства за људска и мањинска права боравила је у радној посјети Министарству за образовање и спорт  Владе Републике Албаније

Делегација Министарства за људска и мањинска права Владе Црне Горе на челу са секретаром министарства Мерсудином Гредићем и амбасадором Црне Горе у Албанији Ферхатом Диносхом боравила је у радној посјети Министарству за образовање и спорт Владе Републике Албаније.

03.10.2013.

ЈАВНИ ПОЗИВ

Министарство за људска и мањинска права, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12), покреће јавну расправу о тексту Нацрта закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола и упућује

02.10.2013.

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Ромски савјет

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Ромски савјет

Данас је министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Ромски савјет и том приликом разговарао са предсједником и потпредсједником Савјета Исеном Гашијем и Мухамедом Уковићем.

27.09.2013.

Јавна расправа у Скупштини Црне Горе

Јавна расправа у Скупштини Црне Горе

Одбор за људска права и слободе Скупштине Црне Горе, Центар за демократију и људска права (ЦЕДЕМ) и Институт за отворено друштво из Будимпеште организовали су данас јавну расправу у Плавој сали Скупштине Црне Горе на тему "ИПА 2014 – 2020 и инклузија Рома и Египћана у Црној Гори".

26.09.2013.

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Прва активност у току једногодишњег црногорског предсједавања јесте 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици.

25.09.2013.

25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Црна Гора је у јуну ове године преузела једногодишње предсједавање регионалном иницијативом »Декада укључења Рома 2005-2015«. Прва активност у току нашег једногодишњег предсједавања је 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици, са почетком у 09.15 сати.

20.09.2013.

Министар за људска и мањинска права данас посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори

Министар за људска и мањинска права данас посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори

Данас је министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори.

09.09.2013.

Почео упис студената из Црне Горе на Универзитетима у Албанији

Почео упис студената из Црне Горе на Универзитетима у Албанији

Министарство за људска и мањинска права Црне Горе у сарадњи са Министарством за науку и образовање Републике Албаније је и ове године објезбиједило квоте за кандидате/киње који су изразили жељу да студирају на једном од универзитета у Албанији.