Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

06.12.2014.

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе Мерсудин Гредић, секретар Министарства за људска и мањинска права Владе Црне Горе и копредсједавајући црногорског дијела међувладиног Мјешовитог одбора, састао се у петак, 5. новембра, 2014.године са Даријом Крстичевић, шефицом Државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске и копредсједавајућом хрватског дијела међувладиног Мјешовитог одбора.

04.12.2014.

Најава: Сједница Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори

Секретар Министарства за људска и мањинска права и копредсједавајући Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори, г-дин Мерсудин Гредић, и секретар Мјешовитог одбора, г-дин Предраг Митровић, директор Управе за дијаспору у Министарству вањских послова и европских интеграција, боравиће сјутра, 05.12.2014. године у службеној посјети Републици Хрватској, приликом чега ће се састати са г-ђом Даријом Крстичевић, копредсједавајућом Мјешовитог одбора у име Владе Републике Хрватске, у циљу постизања договора о будућој сарадњи.

03.12.2014.

Радне посјете Општинама Тиват и Котор

Радне посјете Општинама Тиват и Котор

Леон Гјокај, генерални директор Министарства за људска и мањинска права и Сокољ Беганај виши савјетник у Министарству боравили су у радној посјети општинама Тиват и Котор. У име Општине Тиват присуствовали су Јованка Лаличић, главна администраторка и Босиљка Радоњић, секретарка Секретаријата за управу и друштвене дјелатности у име невладине организације „Удружење Египћана“ њен предсједник Џафер Брахими, док су се у Котору састали са представницима Општине Котор, Ромеом Муховићем самосталним савјетником за мањинска народе и РЕ попуцију, као и Анђелом Кучом, самосталном савјетницо за социјална питања.

27.11.2014.

Прва Регионална конференција „Заштита мањина у југоисточној Европи“.

Прва Регионална конференција „Заштита мањина у југоисточној Европи“.

Савјет Европе и Европска унија својим заједничким пројектом „ Унапређење људских права и заштита мањина у југоисточној Европи“ имају за циљ да побољшају приступ правима мањина на разним нивоима власти ,у складу са стандардима СЕ у овој области, а прије свега у складу са Оквирном конвенцијом за заштиту националних мањина и Европском повељом о регионалним и мањинским језицима.

01.11.2014.

Конференција поводом Монтенегро Прајда 2014.

Конференција поводом  Монтенегро Прајда 2014.

На конференцији за медије одржаној у ПР центру поводом Монтенегро Прајда 2014, генерални директор Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа Леон Гјокај истакао је да је превасходни задатак Владе Црне Горе реализација свих активности предвиђених Стратегијом унапређења квалитета живота ЛГБТ популације за период 2013-2018.

08.10.2014.

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову

Делегација Министарства за људска и мањинска права предвођена генералним директором Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница,Леоном Гјокајем, боравила је у радној посјети Министарству просвјете, науке и технолгије Владе Републике Косова повом уписа заинтересованих кандидата из Црне Горе на Универзитете на Косову.

03.10.2014.

ЈАВНИ ПОЗИВ за кандидатуру у процесу избора за члана/ицу у име Црне Горе у Комитету експерата Европске повеље за регионалне или мањинске језике

Позивамо све заинтересоване појединце/ке да се кандидују за члана/ицу, у име Црне Горе, Комитета експерата Европске повеље за регионалне или мањинске језике.

30.09.2014.

Мултикултурализам наша збиља

Мултикултурализам наша збиља

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић синоћ је у ЦНП-у свечано отворио једанаесту по реду манифестацију Мултикултурализам наша збиља која представља Црну Гору као примјер добре праксе по питању афирмације суживота.

29.09.2014.

Најава: Мултикултурализам наша збиља

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће вечерас 29.09.2014. године, једанаесту по реду манифестацију Мултикултурализам наша збиља. Овогодишњи слоган манифестације је ,, Све за Црну Гору, Црну Гору ни за шта“.

19.09.2014.

Представници Министарства у радној посјети Републици Албанији

Представници Министарства у радној посјети Републици Албанији

Делегација коју су чинили преставници/а Министарства за људска и мањинска права и Министарства просвјете Владе Црне Горе, а коју је предводио генерални директор директората за мањинска права Леон Гјокај боравила је у радној посјети Министарству просвјете и спорта Владе Републике Албаније.