Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка и Дековић:Од високе важности наставак отвореног дијалога као основног средства узајамне комуникације

Зенка и Дековић:Од високе важности наставак отвореног дијалога као основног средства узајамне комуникације
Датум објаве: 03.04.2019 14:09 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Мањине у Црној Гори имају јаку подршку Владе Црне Горе у смислу побољшања свог положаја истакао је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка на редовном консултативном састанку са предсједником Хрватског националног вијећа господином Звонимиром Дековићем.

Сарадња свих институционалних механизама за заштиту и унапређење положаја мањинских народа у Црној Гори је нужна уколико хоћемо за резултат пуну интеграцију мањина у црногорском друштву рекао је министар Зенка. Црна Гора препознаје мањинске народе као партнере и пријатеље који чине саставни дио њеног  друштва, рекао је Зенка и додао да мањински народи осјећају и цијене. Мањине су подршка напредним идејама, прогресивном путу Црне Горе, али морамо у Црној Гори још учити доста једни о другима.

Из тог разлога Министарство за људска и мањинска права јача активности које за циљ имају боље познавање националности и вјероисповјести , истакао је министар. Суштина је да се боље људи упознају, више ће поштовати једни друге, кад се буду боље разумели, казао је Зенка.

Зенка и Дековић разговарали су о активностима Хрватског националног вијећа у претходној години и најзначајнијим изазовима са којима је хрватска национална мањина у Црној Гори суочена.  У свјетлу недавних инцидентних ситуација породице Томкић, саговорници су поздравили благовремену реакцију надлежних органа и подршку коју је Влада Црне Горе исказала.

Изражено је обострано увјерење да је Црна Гора изнад оваквих ситуација и да је спремна да одговори на сваки случај који може потенцијално угрозити добре међуљудске, међунационалне и међувјерске односе у Црној Гори. Црна Гора је држава свих својих грађана и грађанки закључено је у разговору и свако ће спремно дати свој допринос на очувању заједничке баштине најбоље што се буде могло.

Заједнички је оцијењено да је од високе важности наставак отвореног дијалога као основног средства узајамне комуникације.

Министарство за људска и мањинска права