Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Влада Црне Горе потврдила своју стратешку орјентисаност ка јачању постојећих институција за заштиту и унапређење мањинских права

Влада Црне Горе потврдила своју стратешку орјентисаност ка јачању постојећих институција за заштиту и унапређење мањинских права
Датум објаве: 29.03.2019 14:32 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

 

Влада Црне Горе потврдила је своју стратешку орјентисаност ка јачању постојећих институција, чиме ће се у пракси омогућити даље унапређење статуса мањинских народа и других мањинских националних заједница у црногорском друштву истакнуто је на јучерашњој сједници на којој је усвојен Извјештај о развоју и заштити права мањинских народа и других националних заједница за 2018. годину.

 

Основни циљ Извјештаја о развоју и заштити права мањинских народа и других националних заједница за 2018. годину је да пружи приказ политике заштите мањина, како у нормативном дијелу, тако и по појединим областима друштвеног живота, значајним за заштиту мањинских народа и других мањинских националних заједница.

 

Створени су добри предуслови за даље јачање капацитета Министарства за људска и мањинска права, Фонда за заштиту и остваривање мањинских права, Центра за очување и развој културе мањина Црне Горе, савјета мањинских народа и других мањинских националних заједница, али и рада невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем мањинских права и слобода констатовано је у Извјештају о развоју и заштити права мањинских народа и других мањинских националних заједница, за 2018. годину.

 

Током 2018.године, Министарство је наставило са активностима у циљу праћења мјера из потписаних Меморандума са државним институцијама: Заводом за статистику Црне Горе, Универзитетом Црне Горе, Управом за кадрове, Полицијском академијом, Унијом послодаваца, као и савјетима мањинских народа и других мањинских националних заједница.

 

Континуирана сарадња на оснаживању права мањинских народа и других мањинских националних заједница наставиће се у 2019. години.

Министарство за људска и мањинска права