Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Зенка: Мањине су подршка европском путу који је гарант стабилности и просперитета

Министар Зенка: Мањине су подршка европском путу који је гарант стабилности и просперитета
Датум објаве: 29.01.2019 10:08 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Интензивна комуникација биће настављена и у наредном периоду како би се побољшао положај мањина, јер су оне фактор које промовише мир и стабилност у региону поручено је са састанка министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке и делегације коју је предводио предсједник Покрета Беса из Сјеверне Македоније Биљал Касами.

На састанку је, између осталог, разговарано о положају мањина у Црној Гори и Сјеверној Македонији, посебно албанске мањине која је специфична по свом језику.

Министар Зенка се захвалио на посјети, истичући битност сарадње између држава региона посебно када су у питању мањине и заштита њихових права. Он је истакао да је Црна Гора данас чаланица НАТО-а и сигурно корача према Европској Унији, а тај пут морају сви слиједити јер је гарант стабилности и просперитета свих грађана региона.

Предсједник Покрета Беса Биљал Касами изразио је интерес за унапређење положаја Албанаца у Црној Гори, посебно након уласка у НАТО и казао да мањине у Сјеверној Македонији могу доста да науче из примјера Црне Горе.

Министарство за људска и мањинска права